Eğitimini İstanbul Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Boğaziçi, Viyana, Paris Nanterre Üniversitelerinin biyoloji, sosyoloji ve felsefe bölümlerinde sürdürdü. Mehmet Güleryüz atölyesi ve Paris’te resim eğitimi aldı. İlgilendiği konular, “İyi, katkısız gıda” ve “kilo kontrolü”dür. Televizyonda “Lezzet, sağlık ve düşük kalori bir arada olabilir” anlayışıyla çeşitli yemek programları yaptı. Türkiye’nin ilk yemek dergisini çıkardı, ilk pastacılık ansiklopedisini yayımladı. Çeşitli dergilerde yazdığı beslenme makalelerinin yanı sıra on adet yemek ve pasta kitabının yazarıdır. Temalı pasta yapımını öğreten ilk Türkçe kitabı yazdı. Dünyadaki eğitimli ilk sekiz food stylist’ten biridir.