Sidi Larbi Cherkaoui - m¡longa

Sidi Larbi Cherkaoui - m¡longa

Etkinlik Etkinlik Haberleri Sidi Larbi Cherkaoui - m¡longa

Usta Koregraf Sidi Larbi Cherkaoui’den Nefes Kesen Tango Projesi “MiLonga” Mayıs’ta İstanbul’da

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 19, 2014

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Okan Üniversitesi’nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mayıs ayında çok özel bir tango projesine ev sahipliği yapacak. Günümüzün en yaratıcı koreograf ve dansçılarından Sidi Larbi Cherkaoui’nin Arjantinli dansçılar ve müzisyenlerle hayata geçirdiği “m¡longa” projesi, Okan Üniversitesi’nin desteğiyle, 30 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

Tiyatroseverlerin, 2010 yılında 17. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Budist Shaolin Tapınağı Rahipleri’yle sahneye koyduğu, festivalin en çok ses getiren projesi “Sutra”dan hatırlayacağı, çağdaş dansın usta isimlerinden Sidi Larbi Cherkaoui, “m¡longa” adlı yeni projesiyle tangonun büyülü atmosferini İstanbul’a getirecek.

“m¡longa” gösterisinin biletleri 22 Şubat Cumartesi günü, Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve ana gişe İKSV’den (10.00-18.00 saatleri arasında açık olan ana gişe, 23 Şubat hariç pazar günleri kapalıdır) satışa çıkıyor. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli.

Londra’da bulunan dünyanın en ünlü dans merkezlerinden Sadler’s Wells’in sürekli olarak çalıştığı, günümüzün kendi alanında en çok üreten çağdaş koreograf ve dansçıları arasında yer alan Sidi Larbi Cherkaoui, dört yıl aradan sonra “m¡longa” yapımıyla İstanbullu izleyicilerle yeniden buluşacak. Adını, tango yapanların bir araya gelerek dans ettikleri gecelerden alan proje için Sidi Larbi Arjantin’e giderek, Buenos Aires’in ünlü Milonga gecelerinde uzun bir araştırma süreci geçirdi.

“Tangonun uzmanı” olarak adlandırılan Nelida Rodriguez de Aure’nin sanat danışmanlığını üstlendiği “m¡longa” gösterisinde, alanında ün yapmış 10 Arjantinli profesyonel tango dansçısına 2 modern dansçı eşlik edecek. 90 dakikalık bu gösteride 5 kişilik Arjantinli müzik grubu ise Arjantinli besteci Fernando Marzan ile Sidi Larbi’nin uzun zamandır birlikte çalıştığı besteci Szymon Brzóska, Olga Wojciechowska ve Astor Piazzolla’nın müziklerini seslendirecek.

Gösteri boyunca Buenos Aires’in sokaklarında çekilmiş görüntülerin dansçılara eşlik edeceği gösterinin, özel olarak tasarlanmış dev perdeler içeren sahne tasarımı ve video görüntüleri ise Sidi Larbi Cherkaoui’nin daha önceki projelerinde de büyük beğeni toplayan Eugenio Szwarcer’a ait.

Biletler 22 Şubat Cumartesi Günü Satışa Çıkıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT