Prof. Dr. Edward Frenkel - Yapay Zekâ Çağında Aşk ve Matematik

Prof. Dr. Edward Frenkel - Yapay Zekâ Çağında Aşk ve Matematik

Tarihler: 02 Aralık 2015 Çarşamba ~ 02 Aralık 2015 Çarşamba 14:00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2015 ~ Ara 2, 2015

Aşk ve matematik Profesörü Edward Frenkel İstanbullularla Boğaziçi Üniversitesinde buluşuyor.

Dünyaca tanınan Matematik Profesörü Edward Frenkel, İstanbullularla Boğaziçi Üniversitesinde buluşuyor. Prof. Frenkel’in, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezi’nin davetlisi olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştireceği "Yapay Zekâ Çağında Aşk ve Matematik” konulu seminer, halka açık olarak Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu‘nda gerçekleşecek.

02 Aralık, Çarşamba günü saat 14:00’da gerçekleşecek Prof. Dr. Edward Frenkel - "Yapay Zekâ Çağında Aşk ve Matematik” konu başlıklı seminerde İstanbullularla buluşacak.

Prof. Edward Frenkel Hakkında
Aslen Rus olan Edward Vladimirovich Frenkel, eğitim hayatında yaşadığı engellere rağmen, 1989 yılında henüz 21 yaşındayken Harvard Üniversitesi’nde konuk öğretim üyesi olarak ders vermesi için davet edildi. Harvard Üniversitesi’nde '94-'97 yılları arasında doçent olarak ders veren Frenkel, 1997 yılından bu yana ABD Berkeley’de bulunan California Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapıyor. Matematiğin evrenin akışına yön verdiğini ve küçük atomlardan en büyük yıldızlara kadar her şeyin dizginlerini elinde tuttuğunu söyleyen Frenkel, son kitabı “Aşk ve Matematik” ile çoğumuz için zorlu bir yol olan matematik dünyasını anlaşılabilir ve güzel kılmayı amaçlıyor.

Matematiksel fizik alanında Herman Weyl Ödülü sahibi olan Prof. Frenkel, bugüne kadar 3 kitap ve 80’in üzerinde akademik makale yayınladı. Çalışmaları ile ilgili olarak tüm dünyada konferanslar veren Frenkel’in YouTube’da bulunan videoları 4 milyondan fazla kez izlenmiş durumda. Frenkel’in dünya çapında ün kazanan ve 10 dile çevrilen son kitabı olan “Aşk ve Matematik”, bu ay Türkiye’de de Türkçe olarak yayınlandı. Frenkel, aynı zamanda prodüktörlük ve yardımcı yönetmenliğini üstlendiği “Aşk ve Matematiğin Ritüelleri” (Rites of Love and Math) filminde başrolde oynuyor.

Prof. Edward Frenkel ayrıca, 1967-1968 yılları arasında ODTÜ’de görev yapan ve dünyanın en önemli matematikçileri arasında gösterilen Robert Langlands tarafından oluşturulan ve “Matematiğin Büyük Birleştirici Teorisi” olarak adlandırılan Langlands Programı üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT