IV. İstanbul Bilişim Kongresi

Tarihler: 25 Kasım 2010 Perşembe ~ 26 Kasım 2010 Cuma 25-26 Kasım 2010

Yer: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü

Nereden Alınır: Bilgi için: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr, ist@tbd.org.tr

Adres: Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Caddesi Cibali İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 212 533 57 65

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2010 ~ Kas 26, 2010
IV. İstanbul Bilişim Kongresi
Bilişim Şehirleri “Akıllı Yaşam ve Şehir Stratejileri”

25-26 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Bilişim Kongresinde; yaşadığımız şehirlerin “Bilişim Şehirleri”ne dönüşerek, ülkemizin kalkınmasına önemli katkıları olacağından, “Akıllı Yaşam ve Şehir Stratejileri” başlığı altında kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarının geniş katılımıyla bu etkinliğin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Kamu, Yerel Yönetimler ve İş Dünyası Bilişim Kentleri’nde buluşuyor.

Yerküremiz yaklaşık altı milyar insanı barındırmaktadır. Dünya nüfusunun %40’ı şehirlerde yaşamaktadır. Şehirlerde yaşayan nüfus oranının 2020 yılında %50 olacağı tahmin edilmektedir. Artan nüfusla birlikte şehirlerde, trafik, yapılaşma ve hava kirliliğinde önemli artışlar görülmekte eğitim, sağlık, güvenlik, iletişim ve altyapı hizmetlere de daha büyük oranda ihtiyaç duyulmaktadır.

Son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişen Bilişim Teknolojileri; şehirlerde sorunları çözme, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşların yaşam kalitelerinin arttırılmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

Dünyada birçok ülkede trafik, yapılaşma, hava kirliliği, eğitim, sağlık, güvenlik, iletişim ve altyapı gibi birçok konuda bilişim tabanlı çözümler kullanılarak “şehir stratejileri” geliştirilmiştir. Bir başka deyişle bilişim dünyanın önemli şehirlerinin gelişiminde etkin bir biçimde kullanılmış ve şehirler “Bilişim Şehirleri” haline dönüştürülmüştür.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), 1971 yılından beri Türkiye’nin ”Bilişim Toplumu” olması yolunda 10.000’i aşan üyesi ile ülke çapında önemli çalışmalar yapmaktadır. TBD şehirlerde, hizmet ve yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik, ülke genelinde yıllardır birçok bilişim etkinliği gerçekleştirmiştir. 25-26 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Bilişim Kongresinde; yaşadığımız şehirlerin “Bilişim Şehirleri”ne dönüşerek, ülkemizin kalkınmasına önemli katkıları olacağından, “Akıllı Yaşam ve Şehir Stratejileri” başlığı altında kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarının geniş katılımıyla bu etkinliğin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Kamu, Yerel Yönetimler ve İş Dünyası Bilişim Kentleri’nde buluşuyor.

Bilişim Teknolojisi ile bütünleşen TBD stratejisi yolunda, kamu hizmeti sunma vizyonu odaklı olarak düzenlenen etkinliğimiz Bilişim Kentleri’ne davetlisiniz…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT