ALOŞ - Ali Teoman Germaner Heykel Sergisi.

ALOŞ - Ali Teoman Germaner Heykel Sergisi.

Tarihler: 06 Mayıs 2023 Cumartesi ~ 25 Haziran 2023 Pazar

Yer: Alan Kadıköy

Adres: Acıbadem Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi Kadıköy İstanbul

Telefon: (216) 414 38 00

Web: https://alankadikoy.com/

E Posta: alankadikoy@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2023 ~ Haz 25, 2023

Alan Kadıköy’de sanatseverlerle buluşacak iki serginin ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “XX. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı II” sergisinin bir uzantısı olarak da düşünülebilecek “ALOŞ” Ali Teoman Germaner Heykel Sergisi. 1934 yılında doğan, bundan beş yıl önce 2018 yılında aramızdan ayrılan Ali Teoman Germaner, ya da kendi taktığı, bilinen adıyla Aloş 20. yüzyıl Modern Türk sanatının en önemli heykeltıraşlarından biri olarak kabul ediliyor.

Germaner’in ellili yılların ikinci yarısından ölümüne değin yaklaşık altmış yıllık bir süreçte ürettiği 53 heykel 70 desen ve 15 gravürden mürekkep yaklaşık 140 yapıtlık seçki sanatçının aile koleksiyonundan serginin tasarımcısı ve küratörüMetin Deniz tarafından bir araya getirildi. Modern sanatımızın büyük ustalarından Aloş aramızdan ayrıldıktan sonra ilk defa bu kadar kapsamlı ve nitelikli bir sergiyle sanatseverlerle buluşuyor. Kadıköy Belediyesi’nin usta sanatçının genç sanatçı adaylarına esin kaynağı olacağı kadar yetişkinlere de dünya çapında bir sanatçıyla aynı havayı teneffüs etmiş olmanın tadına varma fırsatı vereceğini düşünerek açtığı sergi 6 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında Pazartesi günleri hariç, haftanın altı günü 11:00 – 21:00 saatleri arasında Alan Kadıköy’de.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT