GHETTO`da bu seneki yeniliklerden bir tanesi ünlü aşçı Beatrice Di Lallo`nun şefliğini yaptığı şehrin en iyi İtalyan menüsünü sunma iddasındaki restoran. 31 Ekim`de verilen parti ile GHETTO’nun ikinci katında mutfağını açan restoranın Napoli, Pompei doğumlu şefi Di Lallo, dünyaca tanınmış yazar ve filozof Umberto Eco gibi eğitmenleriyle ünlü Bologna Üniversitesi’nde felsefe, sanat, müzik ve iletişim üzerine eğitim alarak başladığı kariyerin aşçı olarak devam etmeyi seçmiş.
GHETTO’da butik restoran konseptini uygulayacak olan Beatrice, müşterilerine sadece yemek değil aslında kendi fikirlerini, felsefesini, hayata bakışını ve estetik anlayışını da sunmak istiyor. İtalya’nın ünlü gece kulüplerinden Link’de açtığı butik restoran ile, önceleri müzik için kulübe gelen müşterilerini zaman içerisinde yemek için de getirtmeyi başarmış. Türkiye yolculuğuna Hırvatistan’daki deneyimlerinin ardından başlayan Beatrice ilk olarak Ankara Mezzaluna`da hizmet vermiş ardından da denizsiz yaşayamayacağını anlayınca önce Çeşme’ye daha sonra İstanbul’a yerleşmeye karar vermiş. Mezzaluna’da şeflik yaptıktan sonra da son olarak Çeşme Alaçatı’yı mesken edinmiş.
Ghetto’daki konsepti için “Slow food” akımını uygun bulan Beatrice, her bölgenin kendine has yiyeceklerini korumayı ve geliştirmeyi hedefleyen bu akımın Türkiye’deki neredeyse ilk temsilcilerinden bir tanesi. “Slow food” akımı yiyeceklerin katkı maddesi ve hormonlar olmaksızın üretilmesine ağırlık veriyor. Bu nedenle Beatrice’de ülkenin yerel lezzetlerini koruma altına almaya yönelik çalışmalar yapıyor. Beatrice’nin mutfağı kesinlikle İtalyan mutfağı olmakla birlikte bulunduğu bölgenin bu gibi özel malzemelerini yemeklerinde kullanarak yeni lezzetler arıyor. Alaçatı’daki restoranında sakızlı panna cotta, Çeşme soğanı ile bonfile, Çeşme kavunu ile prosciutto gibi yemekler yapan Di Lallo, şefi olduğu restoranla bu kış GHETTO`da harikalar yaratacak.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master