İl Patio

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı

Adres: Mim Kemal Öke Cad. No:15 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 82 00

Web: http://www.ilpatioistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

‘YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN’ İTALYAN MUTFAĞI: IL PATIO

İl Patio; İtalyan Mutfağı`nı başarıyla temsil eden lezzetli ve özel bir mekan.Mönüsünde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel İtalyan yemeklerinden makarna, pizza ve tatlılara kadar birçok lezzeti içeren İl Patio; tüm malzemelerinde en sağlıklı, doğal ve kaliteli olanı kullanarak kalitesiyle de övgüyü hak ediyor.

Benzerini ancak İtalya’da içebileceğiniz özel çorbalar, taze makarnalar, incecik bol malzemeli pizzalar, mevsiminde en lezzetli deniz ürünleri, şahane soslarla tatlandırılmış et ve tavuklar, risottolar, diyet yapanlar için hayat kurtarıcı salatalar, ağzının tadını bilenler için hafif ve leziz tatlılar, zengin bir şarap kavı ve çeşit çeşit kahveler. İl Patio’da gerçek bir lezzet yolculuğuna çıkacaksınız.

Türkiye’ye İtalyan mutfağını getiren ve 13 yıldır Türkiye’de çeşitli İtalyan restoranlarında onlarca şef ve yardımcı yetiştiren Rudy Pellino, kendi mekanını açıp sahibi İtalyan olan ilk İtalyan restoranı ünvanını aldı.İtalyanca’da ‘arka bahçe’ anlamındaki mekan, gerçek zeytin ağaçları, mis kokulu yaseminler ve sarmaşıklar bulunan bir bahçe içinde. Sizi iç ve dış mekanın en ince detayına kadar özenle tasarlandığı, bir ev sıcaklığında döşenmiş, ayrıntılarla canlandırılmış, sade bir şıklıkla karşılıyor. Duvarlarda Toscana resimleri, masalarda orkide ve taze çiçekler, mükemmel havalandırma sistemi, çok kibar ve işini severek yapan servis ekibi İl Patio mönüsünü tamamlıyor.

Mönüde eski, hatta unutulmuş İtalyan tariflerinden, makarna, pizza ve etlere kadar onlarca çeşit var. Şef Rudy Pellino, mönüsünü mevsimlik tatlardan yararlanmak için her ay yeniliyor. Bu yeniliklerle İtalyan mutfağı müdavimleri her ay farklı lezzetleri deneme fırsatı buluyor. Tipik bir İtalyan restoranının olmazsa olmazları ise hep listede.
Salatalar (mevsim yeşillikli, karışık ızgara sebzeli, marine bonfile ve portakal soslu gibi) Başlangıçlar (Rimini usulü ızgara kalamar, karışık İtalyan şarküteri tabağı gibi) taze, elde açılmış Makarnalar (bonfile, patlıcan ve mozerellalı Trucioli, kum midyeli ve kabak kremalı spaghetti, karidesli ya da kerevitli Tonnarelli gibi), Risottolar (porcini mantarlı, karides ve kalamarlı gibi), Et, tavuk, deniz ürünleri (fileto deniz levreği, vesuvio usülü jumbo karides gibi), Pizzalar (mozzarella, domates sos, ızgara sebze ve rokalı, Parma jambonlu, fontina peynirli gibi) tatlılar (damla sakızlı çilek soslu İtalyan pudingi, ılık çikolatalı sufle gibi) kahveler-aperatif içecekler (Amaretto di Saronno, Limoncello gibi). İçki mönüsü ise bir şarap firmasının çeşitlerine yer vermekle sınırlı değil. Farklı markalardan Türk ve İtalyan şaraplarından zengin bir kav, çok çeşitli aperatif içki ve kokteyller var.
Kendinize şık bir mekanda, keyifli uzun saatler sürecek bir ziyafet vermek istiyorsanız İl Patio Nişantaşı’nda, Mim Kemal Öke Cad. 15 numarada sizi bekliyor.

İl Patio’nun Sahibi ve Şefi Rudy Pellino
İtalya`da Napoli`de doğan Rudy Pellino, mesleğe ilk adımını Bologna`daki Aşçılık Okulu`na giderek attı. Okul bittikten sonra İtalya`da 4 yıl çalıştı, ardından 6 yıl boyunca Hollanda`da, daha sonra sırasıyla 2 yıl İsviçre`de, 1 yıl Macaristan’da ve son olarak da 13 yıl İstanbul`da yemek tutkunlarının yakından tanıdığı bir isim oldu. İstanbul`da 12 yıl boyunca Mezzaluna restauranlarının şefliğini yaptıktan sonra kendi mekanını açan Rudy Pellino; tüm mesleki birikimi ve yemek sevgisini İl Patio’da sizlerle paylaşıyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT