Yakup 2 Restaurant

Yeme İçme Restoran Yakup 2 Restaurant

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri, Türk Mutfağı, Meyhane, Restaurant

Adres: Asmalımescit Sokak No:35-37 Tünel Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 29 25

Faks: 0212 251 31 81

Web: http://www.yakuprestaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Yakup 2 Restaurant

Hemşinli Yakup Arslan 1964 yılında İstanbul`a geldi. İstanbul da iş hayatına Refik Restaurant`da komi olarak çalışmaya başladı... Yaklaşık 17 yıl Refik Restaurant`da ile çalıştı. Garsonluk, barmenlik ve bununla beraber patronluk yaptı. 5 Mart 1977 tarihinde bu işi artık kendi başına yapmaya karar vererek YAKUP Restaurantı kurdu. İlk başlangıçta şu anki Refik Restaurant`ın bulunduğu Sofyalı Sokak No:10`da 30 kişilik bir mekan ile işe başladı.. Yan tarafta bulunan dükkan satılınca orayı da aldı. Daha sonra bina sahibi ile anlaşılamayınca bırakılıp tekrar ilk küçük yere geçildi. Bu arada işi büyütmek için yer aranırken şu ana Yakup 2 olarak var olan mekan bulundu. Burası Almanlar tarafından çalıştırılan Nil Restaurant idi. Daha sonra Nil Restaurant kapanıp matbaa olmuştu. Matbaa da yanıp boşalınca Yakup Arslan burayı kiraladı ve 22 nisan 1982 tarihinde YAKUP 2 Açıldı. Bugün ikinci kuşakla beraber Yakup 2 Asmalı Mescidin bekçiliğini yapmaya devam ediyor.

Servise taze ve günlük olarak hazırlanmış 30 çeşit meze ile başlanıyor; bunların içerisinde taze ot çeşitlerinden, zengin zeytinyağlılara, balık mezelerine bir çok lezzet var. Daha sonra kendine özgü ara sıcak, et ve balık çeşitleri ile devam ediyor. Ayrıca özel olarak yapılan balık köftesi, hamsili közde pişen börek gibi ayrıcalıklı lezzetlere de yer verilmiş durumda.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: VISA-MASTER

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT