İstanbul Modern’de Okula Dönüş Şenliği: Müzede Oyun

İstanbul Modern’de Okula Dönüş Şenliği: Müzede Oyun

Tarihler: 13 Eylül 2024 Cuma ~ 15 Eylül 2024 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Asmalımescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi, No:99 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 7300

Faks: 0212 243 4319

Web: https://www.istanbulmodern.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 13, 2024 ~ Eyl 15, 2024

İstanbul Modern’de çocuklar ve aileler, okula dönüşü United Colors of Benetton desteğiyle kutluyor. 13–15 Eylül 2024 tarihleri arasında ücretsiz olarak düzenlenecek “Müzede Oyun” adlı şenliğe 2–10 yaş arası çocuklu aileler katılıyor

Çocuklar ve aileler, İstanbul Modern’in United Colors of Benetton desteği ile gerçekleştirdiği “Müzede Oyun” programıyla yeni eğitim-öğretim dönemine sanatla eşlik ediyor. 13–15 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Okula Dönüş Şenliği kapsamında yepyeni içerik ve etkinlikler çocuklar ve aileleri bekliyor.

2–10 yaş arası çocuklu ailelerin ücretsiz kayıt yaptırabileceği şenlikte, bilmece ve bulmacaların çözüleceği “Müzede Oyun” sergi turları ve “Renk Atölyesi” adlı sanat uygulaması yer alıyor. Program kapsamında “Masallarda Sanat” adlı drama etkinliği yazar, seslendirme sanatçısı ve sunucu Yekta Kopan’ın; “Ebeveynler için Yaratıcılık Semineri” ise sanat öğretmeni Fırat Bingöl’ün katılımıyla düzenleniyor. Şenlik süresince aileler, müzenin mezanin katında yer alacak “Sanat Alanı”nda resim çalışmaları üretiyor.

Müzede Oyun Çocuk Şenliği Programı

“Müzede Oyun” sergi turları
2–6 yaş arası çocuklu aileler / 7–10 yaş arası çocuklar

“Müzede Oyun” sergi turları, yepyeni bulmacalarla çocuklar ve ailelerini bekliyor. Tur, yarım kalmış bir masal ile başlıyor. Ait oldukları resimlerden çıkıp sergideki yerlerini kaybetmiş kahramanların macerasını dinleyen çocuklar, dinledikleri masalın mutlu sonla bitmesine yardımcı oluyor. Çocuklar, kendilerine verilen haritalar ve bulmacalar aracılığıyla resimlerini arayan masal kahramanlarına yardım ediyor. Böylece çocuklar, “Yüzen Adalar” sergisini hazine avı oyunundan ilham alan keyifli ve eğlenceli bir oyunla keşfediyor.

Renk Atölyesi
2–6 yaş arası çocuklu aileler / 7–10 yaş arası çocuklar

Atölye çalışması, doğal malzemelerle renk üretimine odaklanıyor ve çocukları renkli hayaller kurmaya davet ediyor. Çocuklar atölyede, böğürtlen, kahve, zerdeçal ve kına gibi çeşitli baharatlarla oluşturdukları renkleri resimlere dönüştürüyor.

Sanat Alanı
2–10 yaş arası çocuklu aileler

Sanat Alanı, çocuklarıyla müzeye gelen herkesin katılımına açık. Bu deneyim alanında çocuklar ve aileleri, onlar için özel olarak tasarlanan kâğıtlara resimler üretiyor. Çocuklar, katlandığında dış cephesini, açıldığında ise her birinde yaratıcı fikirler üretilen sınıflarını gösteren okul tasarımlarını hayal ederek, çizerek ve boyayarak tamamlıyorlar.

Masallarda Sanat
4–6 yaş arası çocuklu aileler

Okula Dönüş Şenliği kapsamında yürütülecek etkinliğin konuğu, yazar, seslendirme sanatçısı ve sunucu Yekta Kopan. Sanatçı, kendi kaleme aldığı çocuk kitapları “Burun” ve “Burun Tatilde”yi, İstanbul Modern Kütüphanesi’nde çocuklar ve aileleri için okuyor. Program, kısa söyleşi ve ardından resim çalışması ile tamamlanıyor.

Ebeveynler İçin Yaratıcılık Semineri
İstanbul Modern, Okula Dönüş Şenliği’nde yaratıcılığın çocuk gelişimindeki önemine odaklanan seminerleri, sanat öğretmeni Fırat Bingöl ile gerçekleştiriyor. Sanat eğitiminin yaratıcılık gelişimindeki etkilerini ele alan program, yol haritası çıkarabilmeleri için anne babalara katkı sunmayı amaçlıyor.

Bilgi için: egitim@istanbulmodern.org veya 0 (212) 334 7341

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT