BSF Akademi`de Yeni Şafak Gazetecilik Okulu

Tarihler: 25 Aralık 2006 Pazartesi ~ 30 Aralık 2006 Cumartesi

Yer: BSF Akademi

Nereden Alınır: Email: basvuru@bsfakademi.net

Adres: İstiklal Caddesi, Odakule Yanı, no:280, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (212) 245 93 93

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 25, 2006 ~ Ara 30, 2006

GAZETECİLİKTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR: BSF AKADEMİ-YENİ ŞAFAKGAZETECİLİK OKULU 11 ARALIK’TA AÇILIYOR

İSTANBUL: BSF Akademi, 2 yıllık Sinema-TV Okulu’ndan sonra, şimdi de, Yeni Şafak’la 6 aylık bir “gazetecilik okulu” projesi başlatarak, eğitimdeki saygın yerini, özgün bir projeyle pekiştiriyor. Türkiye`nin önde gelen gazeteci ve akademisyenlerinin ders vereceği ve 11 Aralık`ta başlayacak "gazetecilik okulu"nda, gazeteciliğin bütün yönleri, hem teorik, hem de pratik açılardan öğretilecek. BSF AKADEMİ-YENİ ŞAFAK GAZETECİLİK OKULU`nun direktörlüğünü akademisyen ve Yeni Şafak yazarlarından Yusuf Kaplan yürütüyor. Okulu bitiren başarılı öğrencilere Yeni Şafak`ta gazeteciliğe başlama garantisi veriliyor.

“YENİ BİR GAZETECİLİK DİLİ GELİŞTİRECEĞİZ”
Kaplan, gazetecilik okulu projesiyle BSF AKADEMİ olarak gerçeleştirdikleri atılımlara özgün bir projeyle bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Kaplan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Yeni bir gazetecilik dili geliştireceğiz. Hem kendi kültürünü, hem de dünyayı çok iyi tanıyan, özgüveni yüksek parlak kuşaklar, ancak günümüz dünyasında sinerji yaratabilecek özgün atılımlara imza atabilirler. İşte bu noktada, her alanda, birinci sınıf eğitim veren, uzmanlaşmış, yeteneği önemseyen özel eğitim kurumlarına önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. “Türkiye’deki gazeteler, okunan bir nesne değil, hâlâ bakılan bir nesne” diyen Kaplan, sözlerine şöyle devam etti: “Türk medyasında çok primitif bir kutuplaşma var. Haberler hâlâ ‘biz’ ve ‘onlar’ dikotomisi ekseninde kurgulanıyor. Haberler, son derece rasyonel bir şekilde hazırlanıyor: Ama haberleri okuyucunun irrasyonel bir şekilde tüketmesi sağlanacak şekilde kuruluyor haberlerin dili. Bu yaklaşım, haberi, kötü bir propaganda diline dönüştürüyor. Oysa haber, okuyucuyu olup bitenler hakkında aydınlatabilmelidir.” SONUÇ YERİN SÜREÇ, PARÇA YERİNE BÜTÜN Mevcut gazetecilik anlayışı ve dilinin, bize Batı’dan geldiğini ve çatışma üzerine kurulu olduğunu söyleyen Kaplan, BAS AKADEMİ-YENİ ŞAFAK Gazetecilik Okulu’nda “sonuç yerine süreç” üzerinde odaklaşan yeni bir gazetecilik dili geliştireceklerini vurguladı. Kaplan bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Mevcut gazetecilik dili, yalnızca sonuç üzerinde odaklanan, haberi veya habere konu olan olayın bütün süreçlerini atlayan; bu nedenle de yönlendirici ve yanıltıcı bir habercilik dilidir. Bu dil, kitleleri bilgilendiren değil, kitlelerin bilgilenme imkânlarını tıkayan bir dildir. Bunu aşabilmenin yolu, olayı, bağlamı içine oturtarak bütün süreçleriyle aktarabilmektir. Genel resmi, resmin bütün’ü mutlaka göstermektir. Bunu en küçük haberde bile birkaç tasvir cümlesiyle verebilmek mümkün. Dolayısıyla mevcut gazetecilik anlayışında olduğu gibi yalnızca son durum’u oluşturan parça’yı sunmamak; hatta parça’yı bütün’ün kendisiymiş gibi sunarak okuyucuyu yanıltmamaktır. Gazetecilik Okulu, bu anlamda, ülkemizde yeni bir gazetecilik dilinin geliştirilmesini mümkün kılabilecek parlak gazeteciler yetiştirecek.”

TÜRK BASINININ ÖNDE GELEN İSİMLERİ
Medya dünyasının önde gelen isimlerinin ve seçkin akademisyenlerin ‘eğitimci’ olarak destek verdiği BSF AKADEMİ-YENİ ŞAFAK GAZETECİLİK OKULU TÜRKİYE’nin BİRİKİMİ’ni genç gazeteci adaylarının kullanımına sunuyor. Böylece, katılımcılarımız ‘gazetecilik’ tutkusunu deneyimli profesyonel ve akademisyenlerden öğrenme ve bu tutkuyu mesleğe dönüştürmüş insanları yakından tanıma imkânına kavuşuyorlar.
GAZETECİLİK OKULU’NUN AKADEMİK KADROSU
Yusuf Kaplan (BSF Akademi-Yenişafak Gazetecilik Okulu Direktörü)
Atilla Girgin (Galatasaray Üniversitesi)
Avni Özgürel (Radikal Gazetesi)
Prof. Dr. Naci Bostancı (Gazi Üniversitesi, İletişim Fak. Dekanı) Ragıp Duran (Galatasaray Üniversitesi)
Prof. Dr. Edibe Sözen (İ.Ü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı)
Prof. Dr. Hüseyin Hatemi (İstanbul Üniversitesi)
Ali Bayramoğlu (Yeni Şafak Gazetesi)
Prof. Dr. Sabit Kalfagil
Doç. Dr. Ece Çöklü (Marmara Üniversitesi)
Abdurrahman Dilipak (Vakit Gazetesi)
Kemal Belgin (Marmara Üniversitesi)
Mehmet Gündem (Yeni Şafak gazetesi)
Faruk Erdem (Takvim gazetesi)
Ünal Tanık (Haber 7),
Fevzi Yazıcı (Zaman Gazetesi)









istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT