HANGİ İŞ YEMEĞİNDE SÖZ “ŞARAP”A GELMEZ Kİ?..
DİALOG’DAN “ŞARAP KÜLTÜRÜ” EĞİTİMİ“Birçok işadamının sıkıntılarından biridir. Çok önemli bir iş yemeğinde her
şey yolunda giderken, söz birden şarap kültürüne gelir... “
Can Gürzap ve Arsen Gürzap tarafından kurulan, Türkiye’de 15 yılda 16 bin öğrenci yetiştiren DİALOG’un, “Yaşam Akedemisi” bölümünde yer alan “ŞARAP
KÜLTÜRÜ” eğitimi, tatmak, tanımak, anlamak ve bilmek isteyenler için
başlıyor…
Şarabın özellikleri ve diğer içkilerden farkı, üretimine dair bilgiler, şarap tadımının esasları, şarap kusurları, farklı üzüm çeşitlerinden yapılmış şarapların kıyaslamalı tadımı, şarapların yıllanma potansiyelleri,
ideal servis ısısı, kadehler, karaflar ve servis sırası, Türkiye’ye özgü üzüm çeşitleri ve özellikleri, Türk şarapçılığının geçmişi ve bugünü, yabancı şarap sınıflandırma sistemleri, yemek ve şarap uyumu gibi dersler
ile geniş bir yelpazeye yayılan eğitimde katılımcılar, bahsi geçen konularda yerli ve yabancı şaraplardan tadım da yapabilecekler.
Beş haftalık eğitim sonunda katılımcılar, yukarıda saydığımız tüm konuları bilen, iyi-kötü şarap ayrımını kolayca yapabilen, tattıkları şarabın cinsini
anlayan, Türk şarapçılığı konusunda bilgi sahibi, kültürlü, ne istediğini
bilen, hangi şarabı ne zaman neyin yanında nasıl içeceğini ve servis
edeceğini bilen iyi birer şarap dostu olacaklar.
Dialog Şarap Kültürü eğitimi, 17 Kasım-15 Aralık’05 tarihleri arasında, Perşembe günleri 18:30-20:30 saatleri arasında beş hafta süreyle devam edecek. Toplam 10 saat süren eğitim sonunda katılımcılara, eğitimi tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecek. 17 Kasım’ın ardından, eğitim yeni açılacak hafta içi ve hafta sonu sınıflarıyla her ay düzenli
olarak devam edecek.
İlgilenenler detaylı bilgiye 0212 225 37 24-25 no’lu telefon numarasından veya www.dialog.com.tr adresinden ulaşabilirler.