GEZİ FOTOGRAFÇILIĞI : KAPADOKYA
Gezi fotografında amaç gezilen yeri fotografın içinde bir renk lekesi, bir objeye dönüştürmekten çok ; yaşadığımız olayları, gördüğümüz yerleri, tanıştığımız insanları belli bir zaman içinde o andaki yaşamı ve bu yaşamın içindeki ayrıntıları betimleyerek belgelemektir. Bu aslında en genel anlamı ile belgesel fotografın da tanımıdır.
Çeşitli amaçlarla geziler yapan “seyyahların” gezdikleri yerlerin tasvirlerini yaparken, yazılı ya da sözlü anlatımın yetersiz kalması nedeniyle yanlarında ressamlarla yolculuk yaptıkları biliniyor. Fotografın icadı ile en açıklayıcı ve en inandırıcı delil olarak fotografın kullanılması belgesel fotografçılığın ve gezi fotografçılığının ilk örneklerini oluşturmaktadır.
Atölye programının amacı, katılımcıların fotograf pratiğini geliştirmek, gezi fotografçılığı disiplininde çalışma ortamı yaşamalarını sağlamak ve atölye sonunda özel olarak hazırlanılan bir gezinin sonucunda elde edilen fotograf kalitesini yakalamalarını sağlamaktır.
ATÖLYE TARİHİ : 10 Kasım (Teorik Ders), 12 - 16 Kasım (Gezi), 24 Kasım (Değerlendirme Toplantısı)
ATÖLYE DANIŞMANI : Cenk GENÇDİŞ
PROGRAM :
İlginç doğa oluşumları ve volkanik formasyonlarla dolu vadilerde yürüyüşler yapacak, her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Kapadokya`yı yeniden keşfedeceğiz ...
Program :
12 Kasım Cuma : Saat 21.00 Taksim AKM, 21.30 Kadıköy Haldun Taner Tiy. önünden hareket.
13 Kasım C.tesi: Sabah Tuz Gölü kıyısında ilk fotograflarımızı çekiyoruz. Daha sonra yolumuz üzerindeki Ağzıkarahan Kervansarayı’nı da fotograflıyoruz. Ardından Tepesidelikhan bir diğer fotograf molamızı oluşturuyor. Öğlen yemeğinin ardından Uçhisar’a çıkıyoruz. Daha sonra Göreme Açık Hava Müzesi`ni fotograflıyoruz. Akşam Avanos’taki çanak – çömlek atölyelerini ziyaret ediyoruz. (Yetenekli arkadaşlar hazırlansınlar)
14 Kasım Pazar : Kahvaltının ardından Çavuşin’e gidiyoruz. Buradan başlayan yürüyüşümüz ikiz ve üçüz peribacalarının bulunduğu Paşabağ’a ve oradan da Zelve Açık Hava Müzesi’ne kadar sürecek. Açık Hava Müzesi’ni gezdikten sonra Dervent Vadisi’ni fotograflayıp sembol peribacalarına ulaşacağız. Daha sonra Ürgüp`teyiz. Zamanımız kalırsa Kızılçukur Vadisi`nde de bir fotograf molası vereceğiz.
15 Kasım P.tesi : Bugün ilk programımız Akvadi içinde yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüş. Öğlen yemeğinin ardından Pancarlık Vadisi ve Kilisesi`ni fotograflıyoruz. Daha sonra Ortahisar`a geçiyoruz. Günbatımında Ortahisar`dayız.
16 Kasım Salı : Pansiyonumuzdan ayrıldıktan sonra Kapadokya Bölgesi`ndeki son durağımız Ihlara Vadisi. Ihlara Köyü`nden gireceğimiz vadi içinde küçük şelaleyi fotograflıyor, grubun isteğine göre yaklaşık 1,5 saatlik bir yürüyüş yapıyoruz. Köye döndükten sonra İstanbul`a dönüş yolculuğumuz başlıyor. Gece geç saatte İstanbul`dayız.
GETİRİLMESİ GEREKEN MALZEMELER : Kirlenmesinden çekinmeyeceğiniz bol ve rahat giysiler, ayağınızın alıştığı rahat bir ayakkabı ve yedeği, küçük bir sırt çantası, öğrenci – gençlik vb. indirim kartları, el feneri, çakı, matara, çalabildiğiniz bir müzik aleti (piyanoyu sığdırabilirseniz itirazımız yok !) fotograf makinesi, bol film, yedek pil ...
Cenk GENÇDİŞ ... Fotografçı / eğitmen . “Doğu’dan Portreler” Sergisi, “Anadolu’dan Portreler” Dia Gösterisi, “Rafael : Matador” Dia Gösterisi gerçekleştirdi, karma sergilere katıldı. Yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı. ULUSOY Travel, GEZİ National Geographic Traveler, Outdoor, Aktüel, Doğa ve Gezi vb dergilerde çalışmaları yayınlandı.
Gezi Fotografçılığı Atölyesi Katılım Ücreti : 330.000.000 TL
Peşin fiyatına 3 Taksit ! 110.000.000 TL X 3
Kredi kartı ile tek ödemede 305.000.000TL
NAKİT ÖDEMELERDE indirimli ! 290.000.000 TL
Konaklama: Göreme Halil Pansiyon
(Pansiyonumuz lüks değildir. Odalarda ısıtma,sıcak su,duş,WC bulunmaktadır.)
Ücrete konaklama (iki kişilik odada kişi başı fiyatı), tüm ulaşımlar, kahvaltı ve akşam yemekleri, ikramlar, Doğa Fotografçılığı Teorik Dersi ve Değerlendirme Toplantısı, rehberlik ücrete dahildir. KDV, öğlen yemekleri ve müze girişleri hariçtir.