Sadri Alışık Tiyatrosu Beyoğlu`ndaki mekanları Küçük Sahne`de sanatsever, yetenekli gençlere fırsat vermek amacıyla 15 mayıs - 15 temmuz tarihleri arasında bir kurs başlatmıştır. Buradaki çalışmalarımızın sonucunda Türk Tiyatrosunun altyapısını güçlendirmek ve geleceğin sanatçılarını yetiştirmek en önemli hedefimizdir.
Eğitim kadromuzdaki değerli sanatçılarımızda bu konuda ne kadar ciddi ve özverili olduğumuzun bir kanıtıdır. Eğer sizde tiyatroyla ruhun güzelleştiğine aklın aydınlandığına inanıyorsanız bu yolculukta bize katılın. Birlikte çıkacağımız serüvende tiyatronun coşku verici bütün sırlarını keşfedin.
Eğitmenler: Meral Oğuz, Gülsen Tuncer, Cezmi Baskın, Emre Törün, Nurkan Törün
Kayıtlar, 15 Nisandan itibaren İstiklal caddesi Atlas pasajındaki “Sadri Alışık Tiyatrosu`na” şahsen başvuru ile yapılabilir.
Yetişkinler İçin Oyunculuk Kursu:
Tiyatroya gönül vermiş gençleri, yıllardır tiyatro özlemiyle yanıp tutuşan sanatseverleri, şimdiye dek sahneye çıkma fırsatı bulamamış ama bunu şiddetle arzulamış tiyatro tutkunlarını eğiterek, gelecekte birlikte çalışabileceğimiz oyuncular yetiştirmeyi planlıyoruz.
Bu düşünceden hareketle deneyimli eğitim kadromuz ve Türk Tiyatrosunun büyük emekçileri bir araya geldi ve böyle değerli bir oyunculuk atölyesi kurdu.
Kurs Programı: Program A (Hafta içi, Gündüz 10:00 / 13:00 Gece 19:00 / 22:00 saatleri arasında.)
Pazartesi: Isınma hareket doğaçlama.
Konuşma eğitimi (Diksiyon.)
Çarşamba: Isınma hareket doğaçlama
Sahne çalışması.
Cuma: Sahne (Konuk sanatçı eğitimi)
Program B (Hafta Sonu, 14:00 / 17:00 saatleri arasında.)
Cumartesi: Isınma hareket doğaçlama.
Konuşma eğitimi (Diksiyon)
Pazar: Isınma hareket doğaçlama.
Sahne çalışması.
Çocuklar İçin Drama Programı
Eski Yunanlılara göre drama, yaşam demektir. Oxford Sözlüğüne göre ise drama, bir sahne oyunudur. Buradan yola çıkarak drama, insanın tasarımlarını eyleme dönüştürebildiği bir yoldur diyebiliriz.
Eğer çocuklarımız birer enerji küpüyse, onlarda saklı duran enerjiyi harcamaları için uygun yöntemler bulmamız gerekir. İşte drama, bu saklı enerjiyi serbest bırakır ve insanın kendisini tanımasını, duygularını fark etmesini sağlar. Bu yolla çocuğun davranışlarını da eğitir.
Eğitimde drama, çocuğun Özgüven duygusunun gelişmesini, empati kurmasını, İşbirliği, dayanışma ve paylaşma duygularının gelişmesini, kendini ifade edebilmesini, öğrendiği şeylerin kalıcı olmasını, değişik yaşantıları tanımasını, rahatlamasını, sorumluluk almasını, yaratıcı olmasını, araştırma duygusunun gelişmesini, farklı görüş açılarına sahip olmasını, eleştirmeyi, tartışmayı öğrenmesini, konuşmanın gelişmesini, kelime haznesinin artmasını ve dinlemeyi öğrenmesini sağlar.
Kurs Programı: 7 / 12 yaş arası bütün çocuklar... (11:00 / 13:00 saatleri arasında)
Cumartesi: Tanışma, selamlama, isim öğrenme çalışmaları. İlişki kurma, iletişim, hareket, ısınma çalışmaları. Rahatlama ,gevşeme çalışmaları. Duyu dinleme çalışmaları.
Pazar: Isınma çalışmaları. Dokunma çalışmaları. Beden doğaçlamaları.
Konu doğaçlamaları. Olay öykü doğaçlamaları.