Aile içi iletişimde aile bireyleri ile sorun mu yaşıyorsunuz? Aile bireylerini ne kadar tanıyorsun? Kendini sürekli olumsuz yargılıyor musun? İletişimim iyi ama davranış değişliği yok mu? Duygularını yönetemiyor musun? Hiçbir şekilde eleştiremiyor musun? Takdir ediyorsun ama anlamıyor mu? Hep sen mi kurbansın? Soru Sorunca iletişim kopuyor mu? İçindeki radyonun sesi çok mu açık?
Eğer öyleyse, bu atölye çalışması sizin uygulamanızla ilgili bir çalışma olacak.
Arka Plan
Profesyonel Koçluk yolculuğunda PCC unvanlı ve fakülte liderliği yapan biri olarak profesyonel koçluk yetkinliklerinin birçoğunu aile içi iletişimde herkesin bilmesi gerekiyor. Davranış değişikliğine hizmet eden birçok araç ile aile içi iletişimde çok güçleneceğinizi düşünüyorum. Öncelikle eşler arası ve en değerlisi çocuklarımızla olan iletişimde uygulamamız gereken birçok doğru bildiğimiz davranışlarımız var maalesef.
Terzi kendi söküğünü dikebildi mi bilemem ama çok şeye hizmet ettiğini hikayelerimle bu atölye çalışmasında paylaşacağım.
Öğretmeye gelmiyorum, paylaşmaya geliyorum.
Profesyonel Koçluk Tanımı derki “ICF tarafından koçluk, günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında özellikle önemli olan, kişisel ve mesleki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için ilham veren, düşünmeye teşvik eden ve yaratıcı bir süreçte müşteri ile ortaklık ilişkisi olarak tanımlanmaktadır.”
Tanımın içindeki “belirsiz ve karmaşık ortamlar”, “kişisel potansiyel”, “düşünmeye teşvik eden” süreç aile içi iletişimde maalesef güçlendirmemiz ve geliştirmemiz gereken yerler.
Şimdi dediğinizi duyar gibiyim “ben değişiyorum ama eşim ya da çocuklar değişmesi” lazım işte tam da burada “Sen değiş dünyan değişsin” sürecine hizmet edecek bu süreç.
Ben odağa aile bireylerini koyarak empati haritasında yolculuklar yaparak hazırlandım bu sürece.
Öğrenme Hedefleri
Buzdağı Teorimi ile sen kimsin?
Sen Kimsin? O kim?
Kişilik Tipini Biliyor musun?
Aile içinde hangi zihniyetteyiz?
Empati Haritasında Yolculuk
Hikaye Gibi Anlat.
İletişimin Temeli
Varsayım Yapma
Güçlü Soru Sor
Dinliyormuş Gibi Yapma
Bana Çocuk Gibi Davranma
Geriye mi, İleriye mi bildirim?
Takdir Et ki Göresin!
Sözcüklerini Değiştir.
Radyonun Sesini Kısmalısın!
Duygularını Tanımalısın ki Yönetebilesin.
- Bu eğitime kimler katılabilir? Aile bireyleri ( 16 yaş üstü), İletişimini güçlendirmek isteyen herkes.
- Bu atölye çalışması, teori ve pratik arasında bir denge kuracak, canlı gösterimler ve materyaller de dahil olmak üzere, söylemsel ve deneyimsel yöntemlerden yararlanacaktır.
- Canlı yayınımız Zoom uygulaması üzerinden online olarak düzenlenecektir.
- Kayıt alınmayacaktır.
- Etkinlik dili Türkçe olacaktır.
- Etkinlikte katılımcılarımıza "Katılım Belgesi" verilecektir.
- Etkinlik Ödeme Sonrası Fatura Kesilecektir.
Yunus Emre Şentürk, PCC Unvanlı Koç & PDRICMA Fakülte Lideri
Kariyerini profesyonel koçluk yönüne doğru çevirmeden önce Yunus Emre Şentürk çeşitli sektörlerde orta ve üst düzey yönetici olarak çalışmıştır. Profesyonel Hayatının sonlarına doğru çalıştığı kurumlarda kurumsal ve bireysel değişim ve gelişim projelerinde aktif rol almıştır.
Yunus Emre Şentürk, yaklaşık 8 yıldır bireysel ve kurumsal gelişim alanında da çalışmaktadır. Kurumların ve kişilerin potansiyellerine odaklanarak bütünsel bakış açısı, önce insan yaklaşıma yönelik bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadır.
2500 saatten fazla koçluk, 1.500 saatten fazla eğitmenlik deneyimi vardır. International Coaching Federation’ın Profesional Certified Coach (PCC) ünvanına sahiptir. Birçok Sosyal Sorumluluk projesinde gönüllü profesyonel koçluk yapmaktadır.
Profesyonel Koçluğu merkezine alan Yunus Emre Şentürk bir çok alanda mesleğin doğru bilinirliği ve etik kurallarının paylaşımını yapmak için konuşmalara katılmakta ve makaleler yazmaktadır.
Kendisi “Profesyonel Koçluğa” bakış açısını aşağıdaki gibi tanımlar;
“Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır.”
Profesyonel Koçluk tanımının içinde geçen “yaratıcı süreç” sanat demektir.
Profesyonel Koçluk Bir Sanattır.