Memnuniyetsizlik de arzu da hayata dair. Fakat sahip olduklarımızı takdir etmenin, elimizdekilerin kıymetini bilmenin değeri ve önemi de tartışılmaz.
Her Şeye Rağmen Nasıl Yeterince Mutlu Oluruz bize şunları öğretir:
- Takdir etme ve şükretme becerilerini
- Etrafımızda olup bitenlerin bazen ne kadar azını fark ettiğimizi
- Çevremizdeki objelerin, insanların ve fikirlerin güzelliğini farkına varıp değerini bilmeyi
- Hayatımızdaki kıymetli şeylerle nasıl daha derin ve anlamlı bir ilişki kurabileceğimizi
- Gereğinden fazla duygusallaşmadan veya kendimizi kandırmadan, nasıl mutluluğu tadacağımızı (bizim “neşeli ümitsizlik” dediğimiz bir beceri)
Bu derste kendimizi, hayat tarafından yeniden baştan çıkarılmaya ve büyülenmeye teslim ediyoruz.
Bu ders bizi her şeye rağmen yaşamın hakkını vermeye davet ediyor; sanattan seyahate, şimdide yaşamaktan ölüm fikrine, hayatın büyüsünü yeniden hatırlatan ve onu zenginleştiren rotalarda dolaştırıyor. Bizi hayatın keyfini çıkarma konusundaki ihmalkarlığımızdan sıyrılmaya davet ediyor.
Atölye Lideri
Ali Tufan Koç, İstanbul Teknik Üniversitesi ve State University of New York at New Paltz İşletme mezunu.
Gazeteciliğe, 19 yaşında, Tempo dergisinde muhabir olarak başladı. Milliyet ve Radikal gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı, kent yazıları yazdı. GQ Türkiye dergisinin kurulma aşamasında ve Hürriyet Hafta Sonu eklerinde konular editörü olarak görev aldı; aynı yayınlarda popüler kültür üzerine makaleler yazdı, röportajlar yaptı.
2014 yılında, New York Üniversitesi’nde gazetecilik ve kreatif yazarlık dersleri almak üzere, lisans eğitimi sırasında yarı zamanlı bulunduğu New York'a döndü. 2012’de ortağı Sezer Savaşlı ile beraber marka/içerik strateji ve üretim ajansı Fingertips Digital’i; 2018'deyse New York'un bağımsız yayın yapan kültür ve yemek dergisi SUMAC'ı kurdu ve İngiliz Monocle dergisi tarafından “üstün fikirleriyle yemek endüstrisini değiştiren ve değişime zorlayan yenilikçi düşünür ve girişimcilerden biri” olarak gösterildi.
Gazete, dergi ve kitap çalışmalarının yanı sıra, yaratıcı hikâye anlatımı ve modern hayatı daha yaşanılır kılabilmeye dair İstanbul ve New York'ta atölye ve konuşmalar yapıyor. Bir yandan New York Üniversitesi’nde “Dijital İnovasyon ve Yeni Medya” üzerine yüksek lisans öğrenimi görüyor, aynı zamanda GQ Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürütüyor.
Deneysel bir novella niteliğindeki ilk kitabı “Kimse Ölmez Bu Şehirde”, Ocak 2019 ayında Alfa Yayınları’na bağlı Mona Kitap’tan çıktı.
Atölye Hakkında
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.