Su gibi, hava gibi… İlk nefesimizden, hatta anne karnındaki ilk günlerimizden bu yana hayatımızın vazgeçilmezi olan ama aramızdaki bağ (ya da aşk diyelim) üzerine çok da düşünmediğimiz, okullarda öğretilmeyen, nasıl olsa var olan ve hep var olacak olan müzik!
Müzik bizi nasıl etkiliyor ve ondan neden vazgeçilmiyor?
Bu atölye, dinleyerek, dinleme deneyimini paylaşarak, paylaştıklarımız üzerine konuşarak müzikle kurduğumuz ilişkiyi ya da başkalarının kurduğu ilişkiyle arasındaki benzerlik ya da farklılıkları taze bir merakla inceleme imkanı sunuyor. Ortak deneyimlerin yanı sıra, bedenimizde müziğin etkilerine, insanlık tarihi boyunca müzikle ilgili değişen algılara, müziğin toplumsal olaylarla arasındaki etkileşimine göz atıyor.
Düşünce ve duygu kalıplarımızın arasında farkında bile olmadığımız ‘sınırlara’ zerafetle meydan okuyan müzik, özgürleştirici, iyileştirici... Bu atölye de, katılımcılarını, müziğin kendinden gelen zenginliği ile harmanlanmış, dinlemeye odaklı, gündelik yaşamlarımız içine bilinçli bir farkındalıkla aktarabileceğimiz yeni yönlerini keşfe, ruhun müzikle egzersizine, kısacası farkındalıkla zenginleştirilmiş bir müzikal buluşmaya davet!
Atölye Lideri
Banu Kanıbelli, müzisyen, eğitim danışmanı. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Etnomüzikoloji Bölümü’nde yüksek lisans dersleri aldı. Bilgi Üniversitesi, Felsefe ve Toplumsal Düşünce Bölümü’nde yüksek lisans çalışmasını müzik ve felsefe üzerine tamamladı. Advanced CA, ‘İleri Kariyer Danışmanlığı’ Eğitimi ve Uluslararası Kariyer Danışmanlığı Birliği IACA belgesi aldı. 2011 yılında başladığı Mindfulness çalışmalarını, ‘Mindful Schools’, ‘Mindfulness Tools’ eğitimleriyle Kanada, Hollanda ve İrlanda’da gerçekleştirdi.
Profesyonel yaşamı boyunca özel eğitim kurumlarında eğitim koordinatörlüğü yaptı. Bu süre zarfında müzik çalışmalarını sürdürdü. Eğitim dünyasında çocuklarla geçen 1996-2013 yılları arasında bestelediği ‘çocuk şarkıları’ Bülent Ortaçgil’in müzik direktörlüğünde “Kara” Çocuk Şarkıları ve Öykü Kitabı (1998) ve “Başka Dünya Yok” Çocuk Şarkıları (2006) albümleriyle yayınlandı. Takip eden büyükler için şarkılar döneminde “Bu Rüzgâr” (2013), “Lobna’nın Şarkısı” /single (2014), “Yer Gök” (2017), “5 Silahşörler” Film Müzikleri (2019), “Dünya Evim ve Yanıyorsa” /single (2020), “Tutulma” /single (2020) ve “Hayat Eve Sığar mı?” /single (2020) yayınlandı.
Açık Radyo bünyesinde hazırlayıp sunduğu “Sahibine Şarkılar” programıyla, mektupları şarkı yazarlarıyla buluşturan ‘Şarkılara Mektuplar’ projesine ev sahipliği yapıyor.
Şarkı yazarlığı, prodüksyon ve performanslarının yanı sıra, gençlere yönelik bireysel eğitim danışmanlığı, müzik/eğitim/kariyer temalarındaki atölye ve eğitim çalışmaları devam ediyor.
Atölye liderinin TSOL çatısı altında verdiği ‘Kariyer Potansiyelimizi Nasıl Belirleriz?’, ‘Müzikle Mindfulness’ ve ‘Müzik 101’ eğitimi bulunmaktadır.
Atölye Hakkında
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.