Zamanı boşa harcadığımız ya da yeterince üretken olmadığımız duygusu, hiçbir dönemde bugün olduğu kadar rahatsız edici, hatta pişmanlıkla dolu olmadı. Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen yapacaklar listesi ve birbiri ardına üzerimize gelen “acil” konulu mesajlar ve farklı talepler karşısında bırakın işlerimizi tamamlayabilmeyi, neyin gerçekten öncelikli olduğunu ya da olmadığını bile ayırt etmekte zorlanır olduk.
Ancak bizler birer robot değiliz! Beynimiz yetersiz –sık sık ara vererek çalışıyor, çabuk yoruluyor, dikkati dağılıyor, dolaylı yollara sapıyor, tembel, kısa vadeli düşünüyor ve hata yapmaya eğilimli. Onun verimli çalışmasını istiyorsak, öncelikle bu özelliklerini kabul etmeliyiz. Üstlendiğimiz kimi işlerin aslında çok karmaşık olduğu gerçeğini de sık sık görmezden geliyoruz. Biraz endişe üretkenliğimizi kamçılasa da, fazlası küpüne zarar.
Bu derste, üretken olmanın neden bu kadar zor olduğunu felsefe ve psikolojiden yararlanarak anlamaya çalışıyoruz. En verimli olduğumuz zamanların hangileri olduğunu ve bu zamanları verimli kılan koşulları analiz ediyoruz. Ara vermeyi öğreniyoruz! Doğru amaçları benimsememize, erteleme alışkanlığından vazgeçmemize ve stresle baş edebilmemize yardımcı olacak pratik stratejileri tartışıyoruz. Yaratıcılık için gerekli koşulları her gün sağlamayı öğreniyoruz. Bizi üretken kılacak kalıcı değişimi yaratabilmek için gerekli olan esin kaynaklarını ve irade gücünü nasıl bulacağımızı keşfediyoruz.
Size Neler Kazandırabilir:
* Yavaşlayarak ve kendimize odaklanarak iş yaşamında kendiliğinden benimsediğimiz davranış kalıplarının bize gerçekte ne ölçüde yardımı olduğunu ya da bizi nasıl engellediğini görmek,
* Üretken olmamızın önündeki engelleri saptamak,
* Bizim için esin kaynağı olan ve bizi harekete geçiren durum ve koşulları saptamak, analiz etmek,
* En iyi çalışma koşullarımızı saptamak: ne zaman, nerede, kimlerle ve hangi işleri yaparken en iyi çalışıyoruz?
* Erteleme, dikkat dağılması ve bir noktaya takılıp ilerleyememe gibi bilinen engelleri aşmak için pratik yöntemleri öğrenmek.
Atölye Lideri
Ebru Nihan Celkan, Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Pazarlama bölümünde tamamladı. 2004 yılında Volvo İş Makinalarında çalışmaya başladı. 2016 yılına kadar Volvo’da satış destek uzmanı, pazarlama uzmanı ve altı yıl süresince Pazarlama, CRM ve Satış Destek Müdürü olarak görev yaptı.
2007 yılından bu yana oyun yazarlığı yapan Ebru Nihan Celkan, 2012 yılında merkeze oyun yazarını alan çalışmaları ve yeni metinleri arttırmayı hedefleyen buluT’u kurdu.
Celkan, Sabancı Üniversitesi’nin lise öğretmenlerinin toplumsal cinsiyet farkındalığını arttırmaya yönelik “Mor Sertifika” programının ve Kadın Çalışmaları bölümünün “Cins Adımlar: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Turları” programının performatif hikaye yazımı ve anlatıcılığı atölyelerinin eğitmenlerindendir.
Atölye Hakkında
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.