Modern dünya bize kurumları armağan etti. Markalar, şirketler, STK’lar, kamu kuruluşları, holdingler, KOBİ’ler, girişimler… Hayatın çoğunu, çalışma hayatının ise neredeyse tümünü kurumlardan doğan kültür belirliyor. Kurumsal kültürün giyim tarzımız, konuşma dilimiz, davranışlarımız, ilişkilerimiz, sosyal hayatımız, üretim ve tüketimimizin üzerinde çok güçlü bir etkisi var.
Peki nedir bu kurumsal kültür? Şirket ofisleri ve plazalarda doğan, günün çoğunu kaplayan, dünyanın her yerinde benzer şekilde yaşanan. COVID-19’la birlikte evlerimize ve 24 saate taşan kurumsal kültür nedir? Nereden başlanır, nasıl yayılır, etkisi nedir, değişebilir mi ya da halihazırda değişmekte mi?
Kurumsal kültürü oluşturan bileşenler nedir, kurumsal dünyada nasıl hayatta kalınır? Nasıl kendimizi var ederiz?
İş hayatı anlatıcısı Erdem Aksakal, “Bu atölyede sizlere kariyer adlı mazotla çalışan insan suretindeki kentli makinelerden bahsedeceğim. Ve nasıl onlardan birisi olduğumdan.” diyor:
“Öncelikle bir anlaşalım;
Burada iş hiç bitmiyor.
Sabah da çalışıyorsun, akşam da. Gece halı saha maçında da aklın işte pazar sabahı kahvaltıda da.
Hep hazırlanması gereken bir rapor, her pazar akşam üstü gelen bir iç sıkışması var.
Bu vahşi ama kibar, hep acelesi olan ama zamanın hiç akmak bilmediği o iş hayatının inceliklerinden bahsedeceğiz.
Kariyerimiz için mi yaşıyoruz, iyi bir yaşantıya kariyerle katkıda mı bulunuyoruz bunu düşüneceğiz.”
İş dünyasının dehlizlerine girmeye hazırsanız, başlayalım!
Atölye Lideri
Erdem Aksakal, 1980’de doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ndeki öğrenciliği sırasında yazma alışkanlığı kazandı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Elektronik Haberleşme Mühendisliği lisansından sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansını yaptı. Pazarlama Doktorasını İstanbul Bilgi Üniversitesinde Dijital Platformlar üzerine yazdığı tezle tamamlayan Erdem Aksakal, Bilgi Üniversitesi bünyesinde Dijital Pazarlama dersleri vermektedir.
Çalışma hayatına Vestel ve Ericsson’da teknik birimlerde başladıktan sonra Ericsson’da 22 ülkeyi kapsayan Ortadoğu Bölgesi’nde Pazarlama ve Strateji Yöneticiliği yapmıştır.
Çalışma hayatının ortasında, fırsat bulduğu her konuda yazmaya da devam eden Aksakal’ın, birçok kitapta öykü ve denemeleri yayımlandı. Beyaz yakalıların hayatını anlattığı “Mezeleri Güzel” kitabı 2016 yılında yayımlandı ve kısa sürede 8. baskısını yaptı.
6 yılı aşkın süre SAP Türkiye’de Pazarlama Direktörü olarak çalıştıktan sonra 2017’de SAP Ortadoğu Bölgesi Pazarlama Direktörü olarak çalışmaya başlamıştır. GQ ve Digital Age dergilerinde başarı, teknolojinin dönüşümü, beyaz yakalılar, sahicilik ve iş hayatında anlam konularında yazmaktadır ve aynı zamanda Pathyou uygulaması ile girişimciliğe adım atmıştır.
İş Hayatı Anlatıcısı olarak tanınan Aksakal, The School of Life Istanbul’un yanı sıra birçok platformda iş dünyası ve teknolojik dönüşüme yönelik konuşmalar yapmaktadır.
Atölye Hakkında
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.