Erkin Koray aşkın insanları 'bir başka' yaptığını söylüyor 1970’lerde dillerden düşmeyen şarkısı Sevince’de.
Biz bu atölyede çeşitli “bir başka” olma hallerine değineceğiz; aşkın bin yıllardır sözü edilen fiziksel ve zihinsel etkilerini, tarih boyunca bu etkilerin nasıl yorumlandığını ve aşkın nasıl tıbbıleştirildiğini tartışacağız. Ovidius'dan İbn-i Sînâ’ya, nöro-teknolojik müdahalelere kadar "aşkın tedavisi" üzerine konuşacağız.
"Aşk ilk görüşte mi? 1001 Gecenin sonunda mı?" sorusuna birlikte yanıt arayacağız ve aşkın günah, yasak, rasyonel tercih, evlilik gibi kavramlarla ilişkilendirilmesinin tarihsel, felsefi ve ekonomik köklerini masaya yatıracağız.
Atölye Lideri
Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okudu. Aynı üniversitede Felsefe yüksek lisans programını tamamladı ve aynı yıl Cambridge Üniversitesi'nde Felsefe öğrenimine başladı. M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı.
Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine dersler veren Itır, Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşusu oluşumu olan Adım Adım’ın kurucuları arasında. Bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı 2009 yılında “Fark Yaratanlar” programına konuk oldu ve 2010 yılında Ten Outstanding Young Persons jüri özel ödülünü aldı, 2014 yılında ise Ashoka Fellow seçildi.
Atölye Hakkında
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.