ÖZGÜR ÇAĞLAR ÇELİK-Qigong, Kahkaha Yogası, Eğitmen
1982 doğumlu Özgür Çağlar Çelik, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunudur. Uluslararası şirketlerde satış ve proje yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur, Kazakistan Ulusal Müzesi ve Expo 2016 Antalya gibi uluslararası projelerde yönetici olarak yer almıştır. 2000 yılından beri ilgilendiği kişisel gelişim çalışmalarını, 2014 yılından beri eğitmen olarak sürdürmektedir. Çin, Türkiye ve Avrupa’da çigong ve savunma sanatları eğitimleri almıştır. Zorlu PSM'de deneyimsel liderlik eğitimleri gerçekleştirmiştir. Tanrılar Okulu kitabının yazarının kurduğu, European School of Economics Üniversitesi’nin, Master in Leadership programını 2017 yılında, TPC Leadership Koçluk ve Mentorluk Sertifikasyon Programıyla Kahkaha Yogası Liderliği Eğitimini 2018 yılında tamamlamıştır. Çigong ve kahkaha yogası eğitimlerinin yanı sıra, bireylere bütünsel sağlık ve performans koçluğu yapmakta, kurumlara deneyimsel liderlik atölyeleri ve motivasyon seminerleri düzenlemektedir.
Wellbeing Academy Türkiye eğitmenidir.
QIGONG & KAHKAHA YOGASI
QİGONG
Geçmişi 4.000 yıl öncesine dayanan, uzak doğu kökenli, basit hareket ve duruşların, nefesin ve farkındalığın koordineli olarak uygulandığı bütünsel bir egzersiz sistemidir. Geleneksel çin tıbbının, bitkiler, akupunktur ve masajla birlikte temel uygulamalarından bir tanesidir.
Nefesi derinleştirir, enerjiyi ve farkındalığı artırır. Stresi azaltır. Dengeyi, refleksleri, odaklanmayı geliştirir.Esnekliği ve hareket kabiliyetini artırır.Omurganın doğru hizalanmasını sağlar, sağlıksız duruş alışkanlıklarını düzeltir.
Kahkaha Yogası
Kahkaha Yogası, kahkaha egzersizleri ile yoga nefes tekniğinin harmanlanmasindan oluşmaktadir. Hintli tıp doktoru Dr. Madan Kataria tarafından geliştirilmiş bir tekniktir. Aerobik egzersiz etkileri olduğundan beyindeki ve bedendeki oksijen miktarını artırarak daha enerjik ve rahat hissedilmesini sağlar. Beynin daha aktif çalışması ile kişi daha odaklı, yaratıcı ve üretken olur.
Kahkaha bir grup içinde fiziksel egzersizler olarak başlatılır ve kişilerin göz kontağı kurarak oyunlar ile gerçek ve sürekli bir kahkahaya dönüşür. Herkes mizah, komiklik ya da şaka olmadan nedensiz gülebilir. Bedenin gerçek ve sahte kahkahayı birbirinden ayırt edemediği bilimsel gerçeğine dayanır. Beyin tarafından endorfin salgılanmasına neden olarak olumlu mood değişimini tetikler, çalışma sonrasında da normalden daha çok kahkaha atılmasını sağlar. Birlikte gülmek, kişileri kaynaştırır ve birbirlerine olan önyargılarını kaldırarak daha empatik bir iletişim kurmalarını sağlar. Sorunlarla daha kolay baş edilmesini sağlar. Komik bir şey olmasa bile gülebilme becerisi, öfke yönetiminde kullanılır.