Sakinliğin derin ve doğal bir cazibesi var. Çoğumuz daha sabırlı, telaşsız ve rahat olmanın; hayatın engelleri ve tatsızlıklarına sakince mizah katarak tepki verebilmenin hasretini çekiyoruz. Fakat sakinlik bir okyanus olsaydı, birçoğumuz hala onun sığlarında olurduk.
Nasıl Sakin Oluruz dersi, zorluklara daha fazla sukunetle karşılık verme sanatını öğretir. Şunları öne sürer:
- Dert edindiğimiz şeylerin çoğu ne rastgele ne de fuzulidir.
- Bizi endişelendiren şeyler, hayatımızda neyin yanlış olabileceği hakkında belirsiz ancak çok önemli işaretlerdir.
- Kaygıyı inkar etmeye ya da normalize etmeye çalışmamalı, onu daha iyi yorumlamayı öğrenmeliyiz.
- Panik anlarımızın bize iletmeye çalıştığı değerli bilgi parçalarını deşifre etmeliyiz.
Sakin kalmakta başarısız olduğumuz her sefer, kendimiz hakkında bilmeye değer bir şeyi ortaya çıkarma fırsatı sunar ve analiz edilebilir. Her korku ve hüsran, her sabırsızlık hali ya da öfke patlaması -sorgulama zahmetine katlandığımız sürece- bir bilgelik içerir. Bu ders, bizi kendi çalkantılarımıza daha dikkatli ve yavaşlayarak bakmaya, böylece altta yatan endişelerimizi açıklığa kavuşturmaya davet ediyor.
Nasıl Sakin Oluruz, bize bilgelik uğruna huzursuzluğumuza yakından bakmak ve böylece başıboş gezen yoğun kaygı ile başa çıkmak için bir kılavuz sunuyor.
Atölye Lideri
İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Reyhan Algül önce uygulamalı psikoloji, sonra klinik psikoloji alanlarında yüksek lisans yapmıştır. Uzun yıllar özel hastanelerde yetişkin danışanlarla çalışmıştır. Üç kitabı, iki kitap bölümü bulunmaktadır. Halen yazmaya, seminerler vermeye ve danışanlarıyla çalışmaya devam etmektedir.
Atölye Hakkında
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.