Muhtemelen hayatımızın en iyi yılı değildi. Pas geçenleri, animasyonlarda dünyaya kurşun dökenleri gördük. Bu kadar da olmaz derken öyle tuhaf, tahayyül edilemez şey üst üste geldi ki, hep birlikte eve kapanıp film gibi izlemeye koyulduk.
Yine de unutmamalı, her şeye rağmen hayat bir olasılıklar kümesi. Başlangıç fikri hep iyi; yeni ve ucu açık olan her şey gibi yeni bir yıl da umut, ihtimaller ve heyecanlar barındırıyor.
Yeni bir yılın, yeni ihtimallerin, yeni bir hayat şansının bizim için ne anlama geldiği konusuna bu defa bizzat, her zamankinden daha dikkatli bir biçimde kafa yormamız gerekiyor. Aksi halde belki şikayet ettiğimiz o eski rutine hapsolmak kaçınılmaz.
Yeni bir hayat tasarlamanın belki en iyi yolu kendimize doğru ve iyi soruları sorabilmek. Bu sorular benzer, hatta çoğu zaman ortak olsa da her birimizin cevapları, ihtimalleri, doyum noktaları farklı. Bir klişeye kapılıp aşk, yeni bir iş ya da zengin olmayı istemenin elbette bir sakıncası yok; ama düşünün, herkes biraz daha para ister, halbuki "daha özgüvenli biri olsanız bu yıl hayatınızda neyi değiştirirdiniz?" sorusunun cevabı sadece size ve hayatınıza aittir. Dünyanın kodları yeniden yazılırken bu sorunun yanıtı hikayenizin pek çok düğümünü çözebilir.
TSOL'da bu güne kadarki belki en can alıcı Tehlikeli Sohbetler'e hazırlanıyoruz. Dünyanın ilk kez deneyimlediği, tahayyül edilmesi güç bir yılı kapatırken her şeye rağmen umutları, heyecanları, ihtimalleri konuşuyoruz.
İlham verici bir tanışma ve sohbet formuna tasarlanan Tehlikeli Sohbetler: Yeni Yıl Kararları'nı Sami Bugay modere ediyor; bizler birbirimizin itiraf ve deneyimlerinden aldığımız kışkırtıcı güçle kendi arzularımızı, kararlarımızı, kurtulmak istediklerimizi, motivasyonlarımızı, yenilgilerimizin getirdiği bilgeliği paylaşıyoruz.
Tehlikeli Sohbetler'de Ne Yapıyoruz?
Şehrin orta yerinde, bir grup pek de tanımadığımız ama bizimle benzer rutinleri paylaşan insanla bir araya geliyoruz. Sami Bugay'ın soruları eşliğinde, küçük gruplara ayrılıp derin, heyecan verici, daha önce benzerini muhtemelen deneyimlemediğimiz bir sohbete dalıyoruz, başımızdan geçenleri, halının altına süpürdüklerimizi ilk kez o akşam, orada tanıdığımız kimselerle paylaşıyoruz. Başkalarının deneyimlerini duymanın, bir tek biz değilmişiz hissinin verdiği rahatlık ve kışkırtıcı keyif de cabası.
Atölye Lideri
Sami Bugay, İTÜ Matematik Mühendisliği’nin ardından I.U International Management Programı’nı bitirdi. 2000 yılında Türkiye’nin öncü e-ticaret şirketlerinden baskuda.com’un fikir babası 3 kişiden biri olarak kurumsal girişimciliğe adım attı. 2008 yılında dünyada girişimciliği destekleyen Endeavor ile ICF - International Coach Federation - Türkiye’yi bir araya getirdiği “Türkiye’nin Girişimcilerini Türkiye’nin Koçları Destekliyor” projesi ile Uluslararası Koçluk Federasyonu’ndan “Local Spirit, Global Presence” ödülünü kazandı. Goldman Sachs’ın "10.000 Kadın Girişimci" programının Türkiye bacağına eğitimler vererek ve takım koçluğu yaparak katkıda bulundu. 2004 yılında kurduğu KA Eğitim, Koçluk Danışmanlık şirketi ile uluslararası projelerde eğitim, çalıştay ve koçluk yapan Sami Bugay, 5,000 saatin üstünde deneyimi ile Türkiye'deki ICF onaylı 7 MCC - Master Certified Coach’dan biri ve çoklu disipliner ve sistemik yaklaşımı ile tek Certified Ontological Coach’tur. ICF Türkiye’nin 2016-18 dönem başkanı olan Sami Bugay aynı zamanda Endeavor Türkiye'nin girişimci mentoru ve danışma kurulu üyesidir.
Atölye Hakkında
Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.