Bitkilerin yaprakları, çiçekleri, kabukları, kökleri, çekirdekleri. Hepsi içeceklerin taşıyıcıları. İnsanlığın varoluşundan bu yana doğayla kurduğu ilişkide bitkilerle ilişkilendirdiklerine bu atölyede bir fermente ve bir distile içecek ile giriş yapacağız. Bir araya geleceğini hiç düşünmediğimiz tatları bir araya getirdiğimiz yap-boz kokteyllerle ellerimizi bu işe hafifçe daldıracağız. İçecekler konusunda inovasyon danışmanlığı yapan Gözdem Gürbüzatik’in botaniklere doğru çıkaracağı yolculuk ve mixologist Onur Balk’ın bitkilerin kraft üretimdeki yerini göstereceği şaşırtıcı karışımları deneyimlemek üzere IWSA’da buluşuyoruz.
Onur Balk
Inspired Choice'un kurucusu Onur Balk yiyecek içecek sektöründeki 20.meslek hayatı içerisinde bir çok yarışmadan kazandığı dereceler ile Londra'da yer alan Drink Factory Bar Termini 69 Colebrookerow kokteyl laboratuvarında aldığı eğitimlerin ardından İstanbul'a döndü ve kendi kokteyl-miksoloji laboratuvarı olan INSPIRED CHIOCE'u açtı. Avrupa ve Amerika kıtasındaki barlara danışmanlık vermektedir.
Gözdem Gürbüzatik
ODTÜ İşletme bölümü lisans diplomasından sonra İngiltere’de Pazarlama uzmanlığında MBA yaptı. Uluslararası markalarda pazarlama alanında yönetici olarak çalıştı. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesinde Örgüt Teorisi ve Strateji konusunda doktora programına devam ettikten sonra 2004-2020 yılları arasında Mey Diageo’da pek çok görev üstlendi. Pazarlama, Kayra şarapları, rakı kategorisi ve inovasyon bölümlerinde yöneticilik yaptı. Pek çok alkollü içki markasının lansman projesini yönetti. IWSA’nın (International Wines and Spirits Academy) kuruluş projesini gerçekleştirdi. Mey Diageo’daki yöneticiliği döneminde, yurt dışında Türk Şaraplarının tanıtımını hedefleyen “Wines of Turkey” projesinden sorumlu olarak Şarap Üreticileri Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yerine getirdi. Yerel Anadolu üzümlerine yönelik ilk tanıtım çalışmalarında aktif rol aldı.
2021’den bu yana Fernkolektif markası ile alkollü içecekler ve inovasyon stratejileri alanında bağımsız danışmanlık yapıyor. Şarap ve alkollü içkilerin Türkiye’deki gelişimi, gıda ve içecek etiği ile teorinin mevcut tüketim odaklı dünya dinamikleriyle nasıl ilişkili olduğu ve gelecekteki gıda politikaları hakkında disiplinler arası araştırmalar yapıyor.
California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumton College Viticulture, Wine and Spirit Education Trust Level 3 ve WSET Trainer sertifikaları sahibidir. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde ikinci üniversite programına devam etmektedir.
International Wine& Spirits Academy
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
RIVER PLAZA’YA GELİŞ
1.Metro ile Geliş
Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif
AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz.
3.Araba ile Geliş
Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.