***Temel ve Uzmanlık Seviye Barista Eğitimi***
En lezzetli kahveyi yapmanın inceliklerini öğrenmek ve SCA Sertifikalı bir Barista olmak ister misiniz?
USLA, iyi ve gerçek bir barista olmak isteyen katılımcıların “Nitelikli Kahve Birliği” (Speciality Coffee Association – SCA)”‘nın kalitesi ve dürüst ticaret ilkeri doğrultusunda, en iyi standartlarda gerek teorik gerekse uygulamalı olarak eğitim almalarını sağlamaktadır.
Barista Temel (Foundation) Eğitimi, Barista Uzmanlık (Intermediate) Eğitimi ve Barista Profesyonel (Professional) Eğitimi olmak üzere üç farklı seviyeye ayrılmıştır.
Programlar, özel tasarlanmış USLA Barista sınıfında, SCA eğitimi verme konusunda yetkili eğitmenler tarafından verilmektedir.
Tüm programlara, kahve sektöründe çalışan veya kahve ile ilgilenen kişiler katılmaktadır.
***Neler Öğreneceksiniz***
Genel kahve bilgileri
Yetiştirici ülkeler
Kahvenin tarihi
Çekirdek türleri
Öğütme
Dozajlama ve tamping
Özütleme
Süt işleme teknikleri
Uygulamalı içecek hazırlama
Kahve ayıklama/işleme süreçleri
Tadım kriterleri
Öğütme ve öğütme ekipmanlarına genel bakış
Dozajlama ve tamping
Kahve demleme teknikleri ve özütleme süreçleri ve asidite/acılık üzerindeki etkileri
Süt sanatında uzmanlaşma
Hijyen, sağlık, güvenlik, müşteri hizmetleri, temizlik, bakım, sorun giderme,
Finansal yönetim
Uygulamalı içecek hazırlama
***Etkinlik Kuralları***
•Kahve eğitim ve workshopları, pratik kullanımlı 8 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı USLA barista sınıfında gerçekleşmektedir.
•Kahve eğitimlerimiz, SCA (Specialty Coffee Association) eğitmenlik ve sertifikalandırma yetkisi olan Ömer Aydın tarafından verilmektedir.
•USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu hizmet bedellerini iade ederek organizasyonu iptal etmek hakkını saklı tutar.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.