Hisar Kısa Film Festivali 2006

Tarihler: 13 Mart 2006 Pazartesi ~ 17 Mart 2006 Cuma 13-17 Mart 2006

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: www.hisarfilm.boun.edu.tr

Adres: Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi Güney Kampüs, Bebek, İstanbul Bebek İstanbul

Telefon: (212) 287 70 76-86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2006 ~ Mar 17, 2006
HİSAR KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR!

13-17 Mart 2006 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde gerçekleşecek olan Hisar Kısa Film Festivali 2006’nın programı belli oldu. Geçen sene olduğu gibi, bu sene de Hisar seyir zevki dolu bir beş gün vaat ediyor. Hisar Kısa Film Seçkisi 2006, Hisar Göze Çarpanlar, Gökkuşağı Kısalar, Mithat Alam Film Merkezi Destekli Kısa Filmler, Sinema Okulları: FAMU Seçkisi, Mithat Alam Film Merkezi Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi Belgeselleri, Ustalardan Kısalar: Méliès, Retrospektif: Nefise Øzkal Lorentzen olmak üzere sekiz bölümden oluşan festival ücretsiz olarak Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Hisar Kısa Film Festivali 2006’da Neler Var?
Hisar Kısa Film Seçkisi 2006 Hisar Seçkisi, Hisar Kısa Film Festivali’nin lokomotifi olarak görülebilir. Kısa Film Seçkisi, 2005 yılında Türkiyeli yönetmenler tarafından üretilmiş en iyi kısa filmlerden oluşuyor Bu yıl seçkide yer almak üzere ikiyüze yakın kısa film Hisar’a başvurdu. Geçtiğimiz seneki seçki için 141 film başvurmuştu. Başvuran filmler dışında Akbank Kısa Film Festivali, IF İstanbul Kısa Film Yarışması ve İFSAK Kısa Film Yarışması`nda ön elemeyi geçen filmler de Fırat Yücel (Altyazı Aylık Sinema Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Berke Göl (Altyazı Aylık Sinema Dergisi İçerik Koordinatörü), Senem Aytaç (Altyazı Aylık Sinema Dergisi Yayın Kurulu Üyesi), Hüseyin Namık Yıldırım (Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi Teknik Koordinatoru)`dan oluşan ön jürinin ilk elemeyi yapmasında sonra, Mehmet Açar (Sinema Yazarı, SİYAD Başkanı, Sinema Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Tayfun Pirselimoğlu (Yönetmen, Hiçbiryerde) ve Ümit Ünal (Yönetmen, 9 ve Anlat İstanbul)`dan oluşan ana jüri 2005`in En İyi Kısa Filmleri`nden oluşan Hisar Seçkisi`ni belirledi. Hisar Kısa Film Festivali’nde izleyicinin karşısına çıkacak olan bu filmler 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin de programında yer alıyor. Ayrıca Hisar Kısa Film Seçkisi, Mithat Alam Film Merkezi tarafından DVD haline getirilerek Türkiye’deki ve yurtdışındaki film merkezlerine, sinema okullarına ve önemli film festivallerine gönderiliyor.

Hisar Kısa Film Seçkisi 2006’da şu filmler bulunuyor: Bank (Tünay Sevinç), Çarpışma (Umut Aral), Çorap (Başak Doğa Temur), Entropi (Ozan Özdilek), Gönlümün İsi (Ertuğrul Tüfekçioğlu), Masaldan Artakalan (Serhat Koca, Murat Kocak), Rıfat (Emin Alper), Simone (Aksel Zeydan Göz), Son Tren (Gökhan Okur), Zilzal (Mehmet Bahadır Er)
Gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleriyle Mithat Alam Film Merkezi’nde söyleşiler gerçekleştirilecek.
Hisar Göze Çarpanlar
Hisar Kısa Film Festivali 2006, yalnızca Hisar Kısa Film Seçkisi’ni değil, festivale başvuran dikkat çekici diğer kısa filmleri de genç festival izleyicisine taşıyor. Belgesel ve kurmaca türündeki bu kısa filmler, hayata dair geliştirdikleri farklı bakış açıları ve yaklaşımlarıyla ilgiyi hak ediyor. Bu bölümde yer alan filmler: Bugün İstanbul Ne Kadar Güzel (Belmin Söylemez, Haşmet Topaloğlu), Çıma (Gökçe Pehlivanoğlu), Dünyanızı Temiz Tutun (Emre Koca), Katil Robot (Mehmet Kösemen), Küçük Dünyalar (Rıdvan Yavuz), Marini (M. Emrah Erkani), Şeker (İlknur Bahadır)
Mithat Alam Film Merkezi Destekli Kısa Filmler
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, genç sanatçılara ve üniversite öğrencilerine teknik destekte bulunarak Türkiye’de kısa film üretimine birinci elden katkı sağlıyor. Hisar Kısa Film Festivali 2006, bu desteğin sonucunda üretilmiş en iyi kısa filmleri izleyiciye sunuyor. Bu bölümde yer alan filmler: Mektup (Emin Alper), Travesti Terörü (Aykut Atasay), Uyku (Deniz Buga), Zincirleme Film Tamlaması (Gökçe Pehlivanoğlu)
Gökkuşağı Kısaları
Hisar Kısa Film Festivali 2006, AFM !F Istanbul Film Festivali’nin katkılarıyla farklı cinsel kimlikler üzerine sağlam cümleler kuran, uluslararası film festivallerin programlarında yer almış çarpıcı kısa filmlere programında yer veriyor. Hemen belirtelim, bu iz bırakıcı kısa filmlerin ardından LEGATO Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi filmler üzerine bir sunum gerçekleştiriyor. Bu bölümde gösterilecek olan filmler: Öpüşen Kaplanlar (Fransa, Teddy Lussi-Modeste), Çaylaklar (Almanya, Nicolas Wackenbarth) Öl ya da Öldür (ABD, Joshua Sanchez), Arbede (Fransa, Arnauld Visinet), Mor Göz (ABD, Ryan Cox)
Sinema Okulları: FAMU Seçkisi
Geçen yılki festivalde Sinema Okulları Bölümünde, New York Columbia Üniversitesi Sinema Bölümü’nde son dönemde üretilmiş kısa filmlere yer verilmişti, bu senenin konuğu ise Avrupa’nın önemli sinema okullarından biri olan FAMU. Bu okulda sinema eğitimi alan öğrencilerin ürettiği kısa filmlerden oluşan bir seçkiyi Hisar Kısa Film Festivali 2006’da görülebilir.
Mithat Alam Film Merkezi Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi Belgeselleri
Mithat Alam Film Merkezi Türk sinemasını gelecek kuşaklara “içeriden” anlatabilecek, akatarabilecek “yaşayan tarihi kaynakları” bir süre önce başlattığı “Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi” ile kayıt altına almaya çalışıyor. Bu kapsamda, sinemacılarımıza ulaşıyor ve kendileriyle, sözlü tarih yöntemini kullanarak aylar süren uzun soluklu görüşmeler yapıyor, belleklerindeki sinemaya ve dönemin diğer önemli toplumsal olaylarına ilişkin bilgileri ses ve görüntü cihazlarıyla kaydetmeye çalışıyor. Geçen sene, bu çalışmanın ilk ürünü olan Giovanni Scognamillo belgeseline Hisar Kısa Film Festivali’nde yer vermiştik. Bu sene ne yazık ki artık hayatta olmayan Bülent Oran ve İlhan Arakon ile ilgili belgeselleri Hisar Kısa Film Festivali’nde görebilirsiniz.
Ustalardan Kısalar: George Méliès
Fazla söze gerek yok. 19. yüzyıl sonu, sinemanın doğumu. İlk görüntüler, ilk filmler, ilk gösterimler. Mite dönüşmüş görüntüler perdeye dönüyor. Georges Méliès kısalarından oluşan elli beş dakikalık bir gösterim Hisar 2006’da.
Retrospektif: Nefise Øzkal Lorentzen
Bu sene retrospektif bölümün konuğu Norveç’ten Türkiye kökenli bir yönetmen Nefise Øzkal Lorentzen. Lorentzen’in It Happened Yesterday, It Happens Today ve I Have Two Countries adlı ilgi çekici belgeselleri Hisar Kısa Film Festivali’nin ağır toplarından. Filmlerin gösterimlerinin ardından Lorentzen ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ayrıca Nefise Øzkal Lorentzen’in Anne Kjersti Bjørn ile beraber ürettiği son çalışması da festival programı dahilinde yer alıyor.
Programla ilgili detaylı bilgi için: www.hisarfilm.boun.edu.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT