İstanbul Fringe Festivali

İstanbul Fringe Festivali

Tarihler: 21 Eylül 2024 Cumartesi ~ 21 Eylül 2024 Cumartesi

Yer: Arter

Adres: Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Web: http://www.arter.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 21, 2024 ~ Eyl 21, 2024

Arter, 21 Eylül’de Paribu ile "Arter'de Uzun Cumartesi” kapsamında uluslararası performans sanatları festivali Istanbul Fringe Festival’in kapanış etkinliklerine evsahipliği yapıyor.

1947 yılında Edinburgh Uluslararası Festivali’nde festival programında yer almamalarına rağmen ilk defa “davetsiz misafir” olarak katılan performans topluluklarından esinle isimlendirilen Fringe Festival, bu sene İstanbul’da altıncı edisyonunu gerçekleştirecek. İstanbul’un çeşitli semtlerine yayılmış pek çok mekânda gösteri, atölye ve panellerle katılımcıları ağırlayacak olan festivalin son gününde, Arter binasının farklı alanlarında bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Festival kapsamında arka bahçede yer alacak ilk etkinlik, koreograf Mairi Pardalaki ve şair Çağla Meknuze’nin Karamanlıların konuştuğu bir Türkçe ağzı ve Yunan alfabesini kullanan bir Türkçe yazı formu olan Karamanlıca ile yazılmış çift dilli şarkılar ve mezar yazıtlarından esinle ortaya çıkan, Dünya Maskara isimli performansları olacak.

Ardından Sevgi Gönül Oditoryumu’nda “Istanbul Fringe Kısalar 2024” kapsamında RE B OU N D, Only Lonely ve Songs of Extinction adlı gösteriler gerçekleştirilecek. İstikrar ve değişim arasında, hayatın ritminden doğan dansı sahneye taşıyan RE B OU N D’ın ardından, bellekteki hikâyelerin yansımalarını ortaya çıkaracak Only Lonely takip edecek. Kısa performanslar, dünyanın kaybolmakta olan ekosistemlerinden ilham alarak görsel ve işitsel bir dans manzarası oluşturan Songs of Extinction ile sona erecek.

Karbon’da sahnelenecek dans performansı BLUFF ise, Slovenyalı duo Flota’nın iki kişilik koreografisi aracılığıyla, toplum ve birey arasındaki algı dinamiklerini bedeni sözel olarak ifade eden moda üzerinden ele alacak.

Program

16:00 Performans: Dünya Maskara – Arka Bahçe
18:00 Istanbul Fringe Kısalar 2024 – Sevgi Gönül Oditoryumu
20:00 Performans: BLUFF – Karbon

Ayrıntılı bilgi için: www.fringeistanbul.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT