7. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması

Tarihler: 10 Aralık 2004 Cuma ~ 17 Aralık 2004 Cuma 10-17 Aralık 2004 tarihleri arasında

Yer: Majestik Sinemaları, Alman Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Bilgi için: Türsak Vakfı, www.turska.org.tr

Adres: İstiklal Cad. Halep İş Hanı No:140 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 (212) 251 67 70 (Türsak Vakfı)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2004 ~ Ara 17, 2004

TÜRSAK Vakfı’nın geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası platformda “düşünce ve felsefe” festivali olarak öne çıkan “Uluslararası Sinema ve Tarih Buluşması”nın yedincisini “Öteki Tarih” ana teması ile hayata geçiriyor..

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayeleri ve Festivalin Kurumsal Sponsoru Metro Group’un katkıları ile gerçekleştirilen 7.Uluslararası Sinema Tarih Buluşması bu yıl, 80’i aşkın uzun metraj ve belgesel filmleri, “öteki tarihin yazılmasında medyanın rolü” başlıklı sempozyumu, İsveç’ten getirttiği çarpıcı fotoğraf sergisi, söyleşileri, bir dönem ülkelerinde yasaklanmış ve Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmleriyle 10-17 Aralık tarihleri arasında zengin ve kapsamlı bir programla izleyicinin karşısında olacak.

FESTİVAL SALONLARI:
7. Sinema Tarih Buluşması’nın film gösterimleri Majestik Sinema Salonu 1 ve 2, Alman Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi ve İtalyan Kültür Merkezi salonlarında yapılacaktır.
Festival’in “Açılış Gecesi” 11 Aralık 2004 Cumartesi günü, Ödül Töreni (Kapanış) gecesi ise 17 Aralık Cuma akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. İsveçli kadın fotoğraf Ulla Lemberg ‘ın “Moldovialı Kadınlar” fotoğraf sergisinin açılış gecesi konuklarının izlemesine sunulacağı gecenin sunuculuğunu Korhan Abay yapıyor.

Bu yıl "Uluslararası Sinema Tarih Buluşması" Medya`ya da özel bir yer ayırdı.. Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan ve AB tarafından desteklenen "Suyun İki Yakasındaki Barış Kalemleri Sempozyumu”, Türkiye ve Yunanistan medyasının önemli isimlerini bir araya getirerek, "medyanın yazılmamış tarih"e katkılarını” (olumlu ve olumsuz) tartışmaya açıyor. Üç ayaklı projenin “Genç Kalemler Makale Yarışması” ise genç gazetecileri bir araya getiriyor. Ve makaleleri dereceye giren genç gazeteciler, ödüllerini Festivalin Ödül Töreni Akşamı’nda alacaklar.

Festivalde ayrıca sinemaseverler için birçok etkinlik bulunuyor. 12 Aralık Pazar günü Fransız Kültür Merkezi`nde 14:15 seansında gösterilecek olan "Annem Babam nerede?" filminin gösteriminden sonra, filmin yönetmeni Ulla Lemberg, gazeteci Ruth Hopkins ve Uluslararası Göç Organizasyonu Türkiye temsilcisi Marielle Sander-Lindström`ün katılımıyla "insan hakları" konulu bir söyleşi yapılacak. Söyleşi simultane tercüme sistemi ile gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sinema Tarih Buluşması bu yıl 11 ana bölümden oluşuyor:
1- Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması
2- Uluslararası Belgesel Film Yarışması
3- Yazılmamış Tarih’in Uzun Hikayeleri
4- “Öteki Tarih”in Keşfi
5- Bir Ülke Sineması : “Avusturya”
6- Tarihe Karışmış Bir ülkeden Sinemasal Belgeler
7- İnsan Hakları’nın Yazılmamış Tarihi
8- Fransız Sinema Tarihi’nden Klasikler
9- Sempozyum : “Öteki Tarihin Yazılmasına Medya’nın Katkısı
10- Ulla Lemberg Fotoğraf Sergisi : “Moldavia’lı Kadınlar”
11- Söyleşi : Ankara (International Organization of Migration) IOM Başkanı Ms. Marielle Sander / Ötekilerin tarihi : Moldavia’lı Kadınlar…

FESTİVAL PROGRAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT