Akbank 3. Kısa Film Festivali

Tarihler: 18 Aralık 2006 Pazartesi ~ 19 Aralık 2006 Salı 9-19 Aralık 2006

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Goethe Institut İstanbul

Ücret: Festival kapsamındaki tüm etkinlikler ücretsizdir.

Nereden Alınır: Ayrıntılı Bilgi ve Festival Programı için: www.akbankkisafilm.com

Adres: Akbank Sanat: İstiklal Caddesi No.14-18 34435 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: İstiklal Caddesi No.14-18

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2006 ~ Ara 19, 2006
Akbank 3. Kısa Film Festivali (9-19 Aralık 2006)

Uzun Sözün Kısası : Festival Başlıyor !
Bu yıl 9-19 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Akbank 3.Kısa Film Festivali , yurt içi ve yurt dışından gelen geniş katılımı, büyüyen bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileri ile sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir festival sunma hedefini sürdürüyor.
Festivalde; 316 filmin başvurduğu yarışma ve yarışma dışı bölümünün yanı sıra ; farklı renkler, coğrafyalar, kültürler, düşünceler bir araya geliyor.

Bu yıl Türkiye, Almanya, Hollanda, Malezya, Rusya, Macaristan, Şili, Estonya, İsrail, Litvanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Fas, Filipinler, Amerika, İtalya, Avustralya, Fransa, İran, Güney Afrika, Lübnan, Ukrayna ve Letonya’dan oluşan seçki kısa film severlerle buluşuyor. Goethe-Institut İstanbul “Gestures of Reconciliation” (Uzlaşma Adımları) temalı yarışmasından bir seçki ile, Studio Barkode (Rotterdam), British Council, İstanbul Italyan Kültür Merkezi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nden gelen kısa filmler, festivale derinlik kazandırıyor. Clermont-Ferrand, Cannes, Milano, Rotterdam gibi uluslar arası festivallerden ödüller kazanmış önemli kısa film örnekleri festivale konuk oluyor.

“Kısadan Uzuna” bu yıl yönetmen Serdar Akar’a ayrılıyor. Sinemaya kısa filmle başlayan yönetmen, öğrencilik yıllarında çektiği “Tanabata Matsuri”, “Kan Kardeşi”, “Kalbim Bir Ada Olmaz Mıydı Sana?” kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi “Gemide” ile bu bölümde yer alırken, gösterim sonrası düzenlenecek söyleşide, yönetmenin sinema serüvenine tanıklık eden görüntü yönetmeni Mehmet Aksın ile birlikte kısa filmcilerle buluşuyor.

Belgesel ustası Ertuğrul Karslıoğlu’na ayrılan “Belgesel Sinema” bölümü ile sinemaseverler, yönetmenin “Fırat’ın Türküsü”, “Keçenin Teri”, “Suyla Gelen Kültür”, “Bin Türlü Mavi Akar Boğaziçi’nden” isimli ulusal ve uluslar arası başarılar elde etmiş belgesellerini izleme ve kendisinin yanı sıra önemli belgeselciler Coşkun Aral, Necati Sönmez, Hakan Aytekin’in bulunduğu “Belgesel sinema üzerine” söyleşisine katılabilme imkanı buluyor.

“Canlandırma Kısalar” bölümünde bu yıl festival komitesinin davet ettiği uluslar arası çapta önemli filmlerin yanı sıra, festivale başvuruda bulunan ve IAF (International Animation Festival) ile birlikte oluşturulan canlandırma kısa film örneklerinden oluşuyor.

Festival Komitesi tarafından oluşturulan “Özel Gösterim” bölümünde bu yıl, Clermont-Ferrand Uluslar arası Kısa Film Festivali’nde jüri özel ödülünü kazanmış Heng Tang’in “The Last Chip”, Ozan Açıktan’ın “Marlis” adlı kurmaca kısa filmi, Metin Avdaç’ın “Torakçılar” adlı belgesel filmi ile Pelin Esmer’in “Oyun” isimli uluslar arası başarılara imza atmış belgesel filmi gösterime sunuluyor.

Festival kapsamındaki söyleşiler ve atölye çalışmaları, sinemaseverleri önemli isimlerle buluşturmayı, bilgileri pratiğe dökmeyi hedefliyor. “Sinemada Görüntü Yönetmenliği” başlıklı söyleşide görüntü yönetmenleri Uğur İçbak, Mehmet Aksın, Gökhan Tiryaki ve Feza Çaldıran katılıyor. “Sinemada Telif Hakları” başlıklı söyleşide, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM)’den Ersin Pertan –SETEM Başkanı, Özgül Beyazıt Kıvanç – Avukat – SETEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Mecit Beştepe – SETEM Asbaşkanı kısa filmcilerin sorularını yanıtlayacaklar. “Kısa Film Oyunculuk İlişkisi” başlıklı söyleşiye kısa filmde oynamış oyuncular Ayla Algan, Lale Mansur, Ruhi Sarı, Gözde Sinema Öztürk katılırken son olarak da, “Söz Kısa Film Yönetmenlerinde” başlıklı söyleşi ile kısa film yönetmenleri Umut Aral, Senem Tüzen, Fatih Demir ve Ozan Açıktan deneyimlerini kısa filmcilerle paylaşacak.

Festival boyunca Akbank Sanat’ın 3. katında yapılacak atölye çalışmaları da festivalin bir başka rengi oluyor. Sanat yönetmenliği üzerine deneyimlerini paylaşacak olan Mustafa Ziya Ülkenciler ; kurgu üzerine deneyimlerini paylaşacak Ayhan Ergürsel, “Görüntü Estetiği ve Kamera” başlıklı uygulamalı çalışmasıyla Turhan Yavuz, “Kısaca DVD” ile bir DVD tasarımı üzerine atölye başlığı ile Güven Çatak, “Kısa Filmde Senaryo” ile Selim Evci gibi deneyimli isimler kısa filmcilerle bilgilerini paylaşacak.

Festival jürisi geçen yıl olduğu gibi 3 farklı kategoriden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 264 filmi izleyen ve “Festival Kısaları” bölümünü oluşturan ön eleme jüri kurulu, bu yıl Festival Koordinatörü ve Yönetmen Selim Evci , yönetmen Hüseyin Karabey ve yönetmen Pelin Esmer’den oluştu.

Festivalin “En İyi Kurmaca Film”ini belirleyecek Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu bu yıl yönetmen Serdar Akar, yönetmen Reha Erdem, oyuncu Serra Yılmaz, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fk. Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ersan İlal, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Soyal Bilimler Fk. Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Akbank Sanat yöneticisi Derya Bigalı’dan oluşuyor.

“En İyi Belgesel Film”i belirleyecek Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu’nda ise bu yıl belgesel film yönetmenleri Ertuğrul Karslıoğlu, Can Dündar, Hakan Aytekin, belgesel yapımcısı Coşkun Aral ve sanatçı Prof.Dr.Balkan Naci İslimyeli’den oluşuyor.

Festival gösterimleri, Akbank Sanat dışında İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Goethe Institut İstanbul’dan da takip edilebilecek . Ayrıca film gösterimleri, Akbank Sanat’ın cafesinde de eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Dünya festivallerinden filmlerle Akbank Kısa Film Festivali’nde buluşmak üzere…
Festival kapsamındaki tüm etkinlikler ücretsizdir.
www.akbankkisafilm.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT