Mekânın Belleği: Süha Arın Belgeselleri

Tarihler: 23 Aralık 2003 Salı ~ 23 Aralık 2003 Salı 23 Aralık Salı Saat 18:30

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Turkcell Binası

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: Turkcell Binası, Meşrutiyet Cad. Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2003 ~ Ara 23, 2003
SİNEMA KULÜBÜ:
Mekânın Belleği: Süha Arın Belgeselleri
Kapalıçarşı’da Kırk Bin Adım (1980 – 30’): Günde ortalama kırk bin adım atarak Kapalıçarşı’yı kırk yıldır arşınlayan bir şerbetçinin gözüyle, tarihi Kapalıçarşı’nın dününü ve bugününü anlatan belgesel film, 1985 yılında Viyana Turizm Filmleri Yarışması Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Kapalıçarşı’da Kırk Bin Adım Kültür Bakanlığı ile ortak hazırlanmış bir yapımdır. Gerçekten de bir gezginin Kapalıçarşı’yı gezebilmesi için kırk bin adım atması gerekmektedir.
Kariye (1984 - 30’): Mozaik ve freskleri ile dünyaca ünlü Kariye Müzesi’ni konu alan belgesel, Kariye Kilisesi’nin (Chora) farklı mimari yapısı ve duvarlarını süsleyen Meryem Ana ile İsa peygamberin hayatlarından kesitler yansıtan renkli tabloların sanatsal özelliklerini anlatmakta. 400 yıl boyunca cami olarak kullanılan ve Cumhuriyet döneminde müzeye dönüştürülen Kariye’nin duvarlarını süsleyen mozaikler, mozaik sanatının en seçkin örnekleri olarak yorumlanmakta ve freskler de bazı sanat tarihçileri tarafından Rönesans’ın ilk ışığı olarak değerlendirilmektedir. Kariye belgeseli, 700 yıldır yaşayan renklerin ve seslerin bir bileşimini aktarır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT