OBM Sineması’nda: Radyofobi

Tarihler: 14 Şubat 2008 Perşembe ~ 14 Şubat 2008 Perşembe Şubat Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2008 ~ Şub 14, 2008
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda "Radyofobi"
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Doğal-Kentsel Çevre” teması altında, yönetmenliğini Julio Soto’nun üstlendiği Radyofobi adlı belgesel gösterilecek. 14 Şubat Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Mühendislik Anabilim Dalı’nın eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Vural Altın, “Radyofobi: Risk Algılamasında Aynadaki Yansıma” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Belgesel, 26 Nisan 1986’da, eski Sovyetler Birliği’ndeki Çernobil nükleer santralında yapılan bir güvenlik testinin, tarihin en büyük sivil nükleer felaketine sebep oluşunu konu alıyor. Çernobil’in “Yasak Bölge”sinde çekilen etkileyici bir belgesel olan Radyofobi, adını radyoaktif serpinti mağdurlarının semptomlarını ve bir çeşit toplumsal “damga”yı tanımlar hale gelen “radyofobi” teriminden alıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırlanan programı, her hafta farklı bir temayı içeren filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

Prof. Dr. Vural Altın
1950’de doğdu. 1968-1977 yılları arasında, Kaliforniya Üniversitesi Berkeley’de İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans, Nükleer Mühendislik bölümünde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı, öğretim üyesi yardımcılığı yaptı. 1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne öğretim elemanı olarak katıldıktan sonra, Nükleer Mühendislik Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 2003 yılında emekli oldu. Halen TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinin yayın kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT