Yılmaz Güney`e Saygı

Tarihler: 19 Eylül 2006 Salı ~ 26 Eylül 2006 Salı 9-12-19-20-26 Eylül 2006

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ücret: 3 YTL

Nereden Alınır: Bilgi için: www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Adres: Osmanağa Mah. Ali Suavi Sok. (Sanatçılar Sokağı) No: 7 Bahariye-Kadıköy Adalar İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2006 ~ Eyl 26, 2006
YILMAZ GÜNEY’E SAYGI…
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde Yılmaz Güney’in Anısına…

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde, Yılmaz Güney’i anmak adına, Eylül ayı boyunca Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Vakfı’nın desteğiyle “Yılmaz Güney’e Saygı” başlığıyla Güney’in filmlerinin bir bölümünün gösterimi yapılacaktır.

9 EYLÜL Cumartesi 20:15 (Yılmaz Güney’e Saygı)
“UMUT” – 1970
Sunum: Orhan AYDIN
Faytoncu Cabbar’ın tek geçim aracını yitirmesiyle umudunu bir defineye bağlayışı ve büyük bir hayal kırıklığı içinde umudun büyük bir umutsuzluğa dönüşü anlatılıyor. Umut sinemamızın o güne dek toplumsal gerçekçilik anlamındaki en önemli basamaklarından birisi ve aynı zamanda Yılmaz Güney sinemasının devrimci çıkışını müjdeleyen başyapıtı olmuştur.

12 EYLÜL Salı 20:15
(12 Eylül’de katledilenlere, ülkesinden koparılanlara, işkencelerde sakat bırakılanlara, onlardan birine; Yılmaz Güney’e Saygı)
“YOL” – 1981
12 Eylül cuntasının ve sıkıyönetimin en karanlık günlerinde İmralı Yarı Açık Cezaevi’nden izne yollanan 5 mahkumun ülkenin değişik yerlerine doğru yolculuklarını anlatır YOL. Bu 5 mahkumun kurumsal bir cezaevinden, adı öyle konulmamış ama Kenan Evren cuntası tarafından cezaevine döndürülmüş bir ülkenin çeşitli bölgelerine yolculuklarının hikayesidir.
1982 yılında, Yılmaz Güney’in YOL’uyla, Costa Gavras’ın Kayıp’ı Cannes Film Festivali’nin en büyük ödülü olan Altın Palmiye’yi paylaşmıştı.

19 EYLÜL Salı 20:15 (Yılmaz Güney’e Saygı)
“AĞIT” – 1971
Göreme`nin doğal dekorlarında çekilmiş film kaçakçılık üzerine kurulmuş. Ve türün en iyilerinden biri. Güney, yanık yüzlü ve suskun bir kaçakçı çetesi reisi Çobanoğlu rolüyle yine etkili bir oyun gösterisi sunuyor. Yörede Beyaz Donlular adı verilen çetenin reisi Çobanoğlu’nun ve kaçakçıların hikayesi.
20 EYLÜL Çarşamba 20:15 (Ölüm yıldönümünde Yılmaz Güney’e Saygı)
“DUVAR” – 1983
1983’teki “Duvar” Güney’in sürgünde yönettiği en son filmidir. 1976 yılında Ankara Cezaevi’ndeki bir çocuk koğuşunda meydana gelen baskıların arkasından gerçekleşen isyanı ve siyasi sol görüşlü tutsakların içinde bulunduğu koşulları anlatır.
“Bu filmde anlatılanlar, yaşanmış olayların yeniden harmanlanmasıdır. Onlar kan, ateş ve gözyaşı içinde duvarların karanlığında, ışığı ve suyu aramışlardı…Bu filmi onlara, el yordamı ile ışığı ve suyu arayan küçük arkadaşlarıma adıyorum.” (Yılmaz Güney)
26 EYLÜL Salı 20:15 (Yılmaz Güney’e Saygı)
“SÜRÜ” – 1978
Senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı ve Zeki Ökten’in yönettiği SÜRÜ filminde; hayvancılığın eskisi gibi para getirmemesi yüzünden durumu bozulan aşiret reisi Hamo, oğlunun aşiretten ayrılmak istemesiyle çılgına döner.
Hamo ve oğulları, adamlarıyla birlikte son sürüyü Ankara’da satmak için trenle yola çıkarlar… Ancak başlarına gelmeyen kalmaz. Rüşvet olarak alınan, hırsızların çaldıkları ve hastalıktan kırılanlardan sonra ellerinde kalan koyunlarla kente yaklaştıkça grubun durumu dramatik bir hal alır.

Bilgi: Tüm gösterimlerimiz ücretli olup, bilet fiyatları kişi başı 3 YTL’dir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT