28. Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul, 25 – 28 Kasım 2020 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 300’den fazla yerli ve yabancı markanın katılımı ile kapılarını açıyor.
Gıda sektörünün en önemli uluslararası buluşma noktalarından biri olan WorldFood Istanbul’da T.C. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri rehberliğinde katılımcılar ve ziyaretçiler için ayrı ayrı hazırlanan Kovid-19 tedbirleri, fuarın açılışı itibariyle hassasiyetle uygulanacak.
Fuar boyunca gıdanın üretiminden tüketimine her anlamda sürdürülebilir yaklaşımların nasıl sergilenebileceği ya da geliştirilebileceği tartışılırken, tedarik zinciri ile tüketim boyutundaki yaklaşımlar ve yeni gelişmeler katılımcılarla ve ziyaretçilerle paylaşılacak.
25 Kasım Çarşamba günü 12:00 itibariyle ziyaretçilerine kapılarını açacak olan WorldFood Istanbul’da ilk oturum saat 13:30’da düzenlenecek. “Başkanlar Forumu: Gıda Sektörü 2021 Gündemi” başlıklı oturumda; İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Haluk Okutur ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, sektörün, 2021 yılına ışık tutarken 2022 yılına ilişkin beklentileri ve öngörüleri paylaşarak röntgenini çekecek.
Yine aynı gün başlayacak ve fuarın son anına kadar sürecek olan Food Tech Garage etkiliğinde, bu yıl ilk kez sektörün girişimcileri, üreticilerle bir araya gelerek, tarımda ve gıdada sürdürülebilir üretim ve dijitalleşme çalışmaları kapsamında çalışmalarını paylaşırken, görüş alışverişinde bulunabilecek.
Yanı sıra, Şef Somer Sivrioğlu’nun yer aldığı, birbirinden özel etkinliklerin gerçekleştirileceği WorldFood Istanbul’un detaylı programına buradan ulaşabilirsiniz.
Fuarımız etkinliklerini çevrimiçi olarak takip etmek isteyen basın mensubu arkadaşlarımız, Youtube platformunda yer alan WorldFood Istanbul kanalından takip edebilecek.