52. İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs - 12 Haziran 2024

52. İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs - 12 Haziran 2024

Etkinlik Etkinlik Haberleri 52. İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs - 12 Haziran 2024

Festival, İstanbul’un en özel konser mekânlarında gerçekleştirilecek 25 konserde dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve önemli solistleri ağırlayacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 19, 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunmaya hazırlanıyor.

Festival, İstanbul’un en özel konser mekânlarında gerçekleştirilecek 25 konserde dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve önemli solistleri ağırlayacak. Festivalde Budapeşte Festival Orkestrası, Festival Strings Lucerne, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Mantova Oda Orkestrası, Franz Liszt Oda Orkestrası, Macar Ulusal Korosu, Borusan Quartet gibi önemli toplulukların yanı sıra Maria João Pires, Khatia Buniatishvili, Francesco Piemontesi, Jean-Guihen Queyras, István Várdai, Gülsin Onay, Edgar Moreau, Kristóf Baráti, Roby Lakatos gibi solistlerin aralarında olduğu 60’ın üzerinde sanatçı izleyicilerle buluşacak.

Program kapsamında, İstanbul Müzik Festivali’nin siparişi olan üç eser de dahil olmak üzere dört eserin dünya prömiyeri, iki eserin de Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek.

Bu yılın teması Kökler, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanarak, müzik aracılığıyla bu coğrafyanın kültürel ve tarihi öykülerini aktarmayı hedefliyor. Festival, Macaristan ve Hollanda ile ilişkilerin 100. yılının kutlanacağı Kültür Yılları etkinliklerine de evsahipliği yapacak. Klasik müziği farklı türlerle bir araya getiren özel projeler de içeren programda her yıl olduğu gibi klasik müzik dünyasının yıldız solistleri ve prestijli orkestralar yer alacak.

52. İstanbul Müzik Festivali’nin Onur Ödülü, ülkemizin yanı sıra Avrupa ve İngiltere’de sürdürdüğü yoğun kariyeri, kurduğu orkestralar ve gençlere yarattığı imkânlarla 40 yıldır klasik müzik dünyasında önemli bir rol oynayan şef Cem Mansur’a sunulacak. Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Amerika’nın yaşayan en büyük bestecileri arasında gösterilen Steve Reich’a verilecek.

TSKB’nin desteğiyle sürdürülen Yarının Kadın Yıldızları serisi, bu yıl da genç kadın müzisyenlere eğitim ve performans fırsatları sunarak, onları başarılı kadın sanatçılarla bir araya getirerek festivalde gençlere özel bir platform sağlamaya devam edecek. Gençler tarafından gençler için başlatılan Disko Klasik de bu yıl festival programında yer alacak.

Müzik Rotası’nın bu yılki durağı Yeniköy olacak. Meke’nin gösteri sponsorluğunda gerçekleştirilecek rota Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi’nde başlayacak, Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nin ardından Palais Yeniköy’de son bulacak.

Festivalin Mercedes-Benz sponsorluğunda gerçekleştirilen ücretsiz Hafta Sonu Klasikleri bu sene de müzikseverleri, aileleri ve çocukları parklara davet edecek. Konsere Doğru Konuşmaları farklı disiplinlerden konuşmacıları, konserlerin teması ve sanatçıların hayatlarına değinilecek sohbetlerde izleyicilerle bir araya getirecek.

Konservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencileri, bu yıl da festival konserlerini ücretsiz olarak takip edebilecek. İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle hayata geçen Eczacıbaşı Genç Bilet projesi bu yıl da devam edecek.

Festival mesajları
İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı festivalle ilgili olarak, “İstanbul’un en özel konser mekânlarında dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve önemli solistleri dinleyeceğimiz bu festivalde, izleyicilerimize dört dünya, iki Türkiye prömiyeri sunacağız. Festivale özel, tekrarı olmayacak konserler, belki ilk kez dinleme fırsatı bulacağımız genç yetenekler ve klasik müziği farklı türlerle birleştiren projeler de bu yılın programında bizleri bekliyor. İKSV'nin ve festivalin ilk günden bu yana destekçisi olan ve festivalimizin başarısında önemli bir rol oynayan değerli festival sponsorumuz Borusan Holding’e devam eden destekleri için teşekkür ediyor ve 80. yıllarını en iyi dileklerimle kutluyorum. Yetenekleri ve yaratıcılıklarıyla festival izleyicilerine yepyeni keşifler sunan besteci ve müzisyenlere, kaynaklarını sanatı desteklemeye adayan tüm destekçilerimize ve festivale emek veren herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Hamedi, “Bu yıl, İstanbul Müzik Festivali’nin 52., bizim 80. yılımız. Kuruluşundan beri bu festivale destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanatın hep varolduğu bir toprakta köklenmenin değerli ve önemli olduğuna inanıyoruz,” dedi.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, “52. İstanbul Müzik Festivali’ni yine büyük bir mutlulukla karşılarken bu yıl da hem festival hem de gösteri sponsoru olarak İstanbul Müzik Festivali’nin parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu sene ayrıca Borusan Grubu’nun 80. yılını kutluyoruz. Güçlü bir Grup olarak 80 yıldır ülkemize değer katarken faydayı, sürdürülebilirliği, insanı merkezimizde konumlandırıyoruz. İlk notadan beri destekçisi olduğumuz ve bir İstanbul klasiği olan İstanbul Müzik Festivali için büyük heyecan duyuyor, tüm sanatçılara ve sanatseverlere keyifli bir festival dönemi diliyorum,” dedi.

İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya ise, “İstanbul Müzik Festivali’ni ‘Kökler’ teması üzerinden kurguladık. Yaşadığımız bu coğrafyadaki kültür ve tarihi festival programında müzikle aktarmayı hayal ettik. Paylaştığımız acılar ve sevinçlerle birbirimize köklerimizden bağlılığımızı müziğin evrensel diliyle anımsayalım istedik. Kapalıçarşı'dan St. Antuan Kilisesi'ne, Fransız Sarayı'ndan İstanbul Modern Müzesi ve Deniz Müzesi'ne uzanacak festival mekânları, izleyicilerimizi şehrimizin ve topraklarımızın zengin müzik tarihinde unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Şehrimizin parklarında 7’den 70’e her yaştan müziksevere hitap eden ücretsiz konserler, çocuk ve aile etkinlikleri ile atölyeler de sunacağız,” dedi.

Festival mekânları
Festival konserleri 17 farklı mekânda düzenlenecek: Atatürk Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, Babylon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Deniz Müzesi, Fenerbahçe Parkı, Four Seasons Bosphorus Atik Pasha Terası, Fransız Sarayı, İstanbul Modern Sanat Müzesi, İş Kuleleri Salonu, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Kapalıçarşı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Sent Antuan Kilisesi, Yeniköy Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Yıldız Parkı.

Festival biletleri 20 Şubat Salı günü satışta
Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar: 15 Şubat Perşembe-19 Şubat Pazartesi Genel satış: 20 Şubat Salı 10.30

Festival biletleri avantajlı dönem fiyatlarıyla passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) satın alınabilir. İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı desteğiyle festivalde öğrenciler için sınırlı sayıda Eczacıbaşı Genç Bilet 20 TL üzerinden satışa sunulacak.

52. İstanbul Müzik Festivali Programı

Festivalin açılışı 15 yaşındaki İlyun Bürkev’den
Ülkemizin en genç yeteneklerinden, Gülsin Onay’ın “veliahtım” dediği, eğitimine Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde devam eden genç piyanist İlyun Bürkev, festivalin 21 Mayıs saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış konserinde piyano repertuvarının başyapıtlarından, Grieg’in tutkulu ve oyuncu Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Verdi’nin Otello operasının 3. Perdesi için bestelediği, sonrasında operadan çıkarsa da konser sahnelerinin en sevilen eserlerinden biri hâline gelen Danslar’ı ile Çaykovski’nin pek çok revizyon sonrasında bir başyapıta dönüştürdüğü Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü’nün de yer aldığı program, müzikseverlere ilk günden festival coşkusunu hissettirecek. Şef Cem Mansur’un İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yöneteceği konser öncesinde ünlü şefe İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü takdim edilecek. Konserin yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru ise Aromsa.

Hayranlık uyandıran solistler, büyük orkestralar ve şefler
Teknik mükemmelliği, sıcak ve parlak tonu, müzikal fikirlerinin özgünlüğü ve karizmasıyla dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi edinen, Le Figaro’nun “klasik müziğin pop starı” olarak tanımladığı Khatia Buniatishvili, 2013’te Münih Oda Orkestrası eşliğinde ve 2018’de oda müziği konseriyle dinleyicilerin gönüllerini fethettiği İstanbul Müzik Festivali’ne bu kez Satie, Chopin, Bach, Schubert ve Liszt besteleriyle hayatın çoksesliliğini yankılayan zengin içerikli bir resitalle dönüyor. “Labyrinth” başlıklı konser 1 Haziran saat 20.00’de İş Kuleleri Salonu’nda.

Maria João Pires sekiz yıl aradan sonra tekrar festivale dönüyor. Çağımızın en iyi piyanistlerinden Pires’e Beethoven’ın piyano konçertosunda Festival Strings Lucerne eşlik edecek. Konserde ayrıca bestecinin Pastoral Senfoni’si ile Honegger’in Yaz Pastorali seslendirilecek. 31 Mayıs saat 20.00’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek konserin yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru Türkiye İş Bankası.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Macar Ulusal Korosu’na genç kuşaktan dört yıldız solistin de katıldığı görkemli bir konser… “Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndan Mozart Requiem” başlıklı konserin repertuvarında, dâhi besteci Mozart’ın yanı sıra çağdaş besteci Arvo Pärt de var. 2 Haziran saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek konserin yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru Borusan Holding.

Gramophone dergisinin dünyanın en iyi 10 orkestrası arasında gösterdiği Budapeşte Festival Orkestrası ile Alman Klasik ve Romantik dönem repertuvarının önde gelen yorumcularından Francesco Piemontesi, Brahms’a adanmış bir konserle festivale konuk oluyor. Günümüzün en vizyoner şeflerinden Iván Fischer’ın yönettiği konser 3 Haziran saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda. Konserin yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru ise Mercedes-Benz.

Saint-Saëns’ın “türünün başyapıtı” dediği Gounod’nun bale müziği, hem Shostakovich hem Rachmaninov’un viyolonsel için yazılmış en iyi konçerto kabul ettiği Saint-Saëns op.33 ve tüm klasik müzik literatüründeki en renkli, en sürükleyici eserlerden Rimski-Korsakov’un Şehrazad senfonik süiti... Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın solist Edgar Moreau ile birlikte, konser sahnelerinin en sevilen başyapıtlarını sunacağı konser, 9 Haziran saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda. Konserin yüksek katkıda bulunan gösteri sponsoru ise Tekfen Vakfı.

Festivalde eser siparişleri, dünya prömiyerleri
Amerika’nın yaşayan en büyük bestecilerinden Steve Reich’ın, İstanbul Müzik Festivali ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın da ortak siparişçisi olduğu yeni eseri Yakup’un Merdiveni, Türkiye prömiyerini festivalde Sibil Arsenyan yönetiminde BİFO üyeleri ve Synergy Vocals ile yapacak. Bir Prömiyer Gecesi: Borusan Quartet & Synergy Vocals konseri 8 Haziran saat 20.00’de Süreyya Operası’nda müzikseverlerle buluşacak. Konsere yüksek katkıdan bulunan kurum ise Borusan Sanat.

İlk ortak projeleri Zaman Yolculuğu büyük ses getiren saksofoncu Asya Fateyeva ile barok müzik topluluğu lautten compagney BERLIN, heyecanla beklenen ikinci projeleri Dancing Queen’in dünya prömiyerini İstanbul Müzik Festivali’nde yapıyor. Bu projeye özel düzenlemelerle, Jean-Philippe Rameau’nun eserleri o dönemde henüz icat edilmemiş saksofon ile zenginleşiyor; barok dönem çalgılarının otantik tınısı ABBA’nın müziklerine bambaşka bir boyut kazandırıyor. Konser, 12 Haziran saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek.

Festivalin temasına göndermede bulunan Kökler başlıklı konser, programıyla bu topraklarda geçmişten günümüze yaşamış farklı halkların, dillerin, dinlerin kültürel zenginliğine odaklanırken Türkiye ve Yunanistan toplumlarını derinden etkileyen mübadeleyi de 100. yılında iki özel eser siparişiyle anıyor. Besteci Dimitris Skyllas’ın eserinin dünya prömiyerini şef Burak Onur Erdem’in kurduğu Rezonans korosu ile Maria Deli, Tolga Akkaya ve Müşfik Galip Uzun gerçekleştirecek. Onur Türkmen’in son eserinin dünya prömiyeri, bestecinin de kurucuları arasında yer aldığı, Nermin Kaygusuz Ensemble tarafından gerçekleştirilecek. Konser, 11 Haziran saat 20.00’de Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Oda orkestrası konserleri
İfade yelpazesinin genişliği ve kusursuz tekniğiyle günümüzün en şaşırtıcı keman virtüözlerinden Kristóf Baráti, İtalya’nın zengin klasik müzik geleneğini tutkuyla sürdüren Mantova Oda Orkestrası ile festivalde unutulmaz bir akşama imza atacak. Kristóf Baráti’nin hem solist hem şef olarak sahneye çıkacağı konserin programı Mozart’ın “Türk” takma adıyla anılan keman konçertosunun yanı sıra İtalya’dan çağının en başarılı örnekleriyle, barok dönemden klasiğe 18. yüzyılı boydan boya katedecek. 22 Mayıs saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek konserin gösteri eş sponsorları Bell Şirketler Topluluğu ve Organik Holding.

Franz Liszt Oda Orkestrası, topluluğun sanat direktörlüğünü de yürüten viyolonselci István Várdai ve piyanist Gülsin Onay ile festival sahnesinde buluşuyor. Konser 6 Haziran saat 20.00’de İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Fransız piyano ekolünün önde gelen temsilcilerinden Éric Le Sage, Berlin Filarmoni Orkestrası’nda 15 yıl boyunca başkemancı olarak görev yapan Daishin Kashimoto, virtüözitesiyle her dönemin müziğine aynı rahatlıkla nüfuz edebilen Lise Berthaud ve 30 yıldır Amerika’dan Uzakdoğu’ya uzanan yoğun bir kariyer sürdüren viyolonselci Zvi Plesser, Yıldızlarla Oda Müziği konseri için aynı sahnede buluşuyor. Fransız müziğinde incelikle ve sessizce bir devrim yapmış olan ölümünün 100. yılında anılacak olan Fauré’nin en sevilen oda müziği eserlerinin yanı sıra müziğin ressamı olarak anılan Debussy’nin son büyük eseri L. 140 Sonat’ının seslendirileceği bu müzik ziyafeti, önümüzdeki 10 yılın en sık anımsanacak festival konserlerinden biri olmaya aday. 29 Mayıs saat 20.00’de Süreyya Operası’nda gerçekleştirilecek konserin gösteri sponsoru Berrin Erengül.

Viyolonselci Alexandre Castro-Balbi ve piyanist Can Çakmur Beethoven’ın müzikal yolculuğunu hem en kapsamlı hem de en özlü şekilde anlatacak bir programla festivalde. 10 Haziran saat 20.00’de gerçekleştirilecek Müzede Bir Akşam başlıklı konsere, yeni binasının açılışını geçtiğimiz yıl yapan İstanbul Modern Sanat Müzesi evsahipliği yapacak. Konserin gösteri sponsoru ise Işıklar Holding.

Farklı türler, farklı sesler
Üç imparatorluğun başkenti İstanbul’un farklı etnik kimliklerle zenginleşen çok dilli, çok dinli tarihi içinde, Kapalıçarşı’nın benzersiz atmosferinde müzikal bir yolculuk sunan Köklere Seyir: İstanbul’un Sesleri başlıklı konser, festivalin en özel deneyimlerinden birini vadediyor. Arpçı Şirin Pancaroğlu’nun müzikolog Hüseyin Kıyak ile tasarladığı konser, şehrin Rum, Yahudi, Ermeni ve Müslüman toplumlarının müziklerinin tarihsel sürecine ve etkileşimine dair nadiren duyulabilecek birbirinden güzel örnekleri dinleyicilerle buluşturacak. 26 Mayıs saat 19.00’da Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi’nde gerçekleştirilecek.

Konserlerinde dinleyicilerini bambaşka evrenlere taşıyan büyük usta Roby Lakatos her gelişinde yoğun ilgiyle karşılandığı festivalde bu kez uluslararası alanda ses getiren kanun virtüözümüz Hakan Güngör ile buluşuyor. Festivale özel kurgulanan bu buluşma, Nobel İlaç’ın gösteri sponsorluğunda 27 Mayıs saat 21.00’de Four Seasons Bosphorus Atik Pasha Terası’nda müzikseverlerle buluşacak.

Festivalin çiçeği burnunda serisi Disko Klasik, barok müzik uzmanı olduğu gibi elektronik müziğin sınırsız imkânlarını da kullanan Burak Özdemir ve Musica Sequenza’yı ağırlıyor. “Yeni pop: Barok!” sloganıyla günümüzün önde gelen festivalleri ve konser salonlarını fetheden Musica Sequenza, Sampling Baroque Purcell projesinde Purcell’in müziğini 21. yüzyılın tınıları ve teknolojisiyle buluşturuyor. 24 Mayıs saat 21.30’da gerçekleştirilecek konsere Babylon evsahipliği yapacak.

Sent Antuan Kilisesi’nin etkileyici akustiği ve şan ile akordeonun sıradışı birlikteliği… 20. yüzyılda Viyana, Paris, Berlin ve New York’ta yaşamış, farklı kültürlerden ilham almış bestecilerin yazdıkları ölümsüz eserlerin, Benjamin Appl’ın büyüleyici sesi ve Martynas Levickis’in akordeonda son derece duyarlı eşliğiyle, yepyeni bir anlam kazanacağı “Viyana-Paris-Berlin-New York” başlıklı konser, STONELINE’ın gösteri sponsorluğunda, 30 Mayıs saat 20.00’de Sent Antuan Kilisesi’nde.

Günümüz klasik müzik sahnesinin en büyük viyolonsel virtüözleri arasında gösterilen Jean-Guihen Queyras, bu konserde caz müzisyenleri Raphaël Imbert, Pierre-François Blanchard ve Sonny Troupé ile birlikte farklı stiller, estetik kalıplar arasındaki gizli bağları keşfe çıkıyor. Klasik müziği cazla buluşturduğu bu konser, 5 Haziran saat 21.00’de Fransız Sarayı’nın büyüleyici atmosferinde, Elvan Tuğsuz Güven’in gösteri sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Yarının Kadın Yıldızları bu yıl Hande Küden ile sahnede
2018’de İstanbul Müzik Festivali ve TSKB işbirliğiyle, geleceğin kadın müzisyenlerini desteklemek amacıyla başlatılan Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu projesi konserinde kanaat önderi olarak, 2019’da Berlin Filarmoni Orkestrası kadrosuna katılan kemancı Hande Küden de sahnede müzisyenlerle birlikte olacak. TSKB’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek konser 28 Mayıs saat 20.00’de Süreyya Operası’nda izleyiciyle buluşacak.

Festivalden ücretsiz konserler, çocuklara ve ailelere yönelik etkinlikler
Festivalin en sevilen etkinliklerinden ücretsiz Hafta Sonu Klasikleri, bu sene de müzikseverleri, aileleri ve çocukları parka davet ediyor. Hollandalı acapella korosu MAZE Voices’ın sevilen şarkıları seslendireceği etkinlik 25 Mayıs’ta Fenerbahçe Parkı’nda düzenlenecek. Mercedes-Benz’in gösteri sponsorluğunda hayata geçen serinin ikinci konserinde ise The Preda Brothers ve Mina Mas, 2 Haziran’da Yıldız Parkı’nda olacak.

Festival, İKSV Alt Kat’ın işbirliğiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar ve ailelerine özel Müzikli Bir Hafta Sonu etkinlik serisini düzenliyor. 6-8 yaş arası çocuklara yönelik Çalgı Yapım atölyesi, müzik eğitmenleri Volkan Aydın ile Yusuf Bişgen ve masal anlatıcısı Dr. Handan Belivermiş rehberliğinde gerçekleştirilecek. KeKeÇa’nın atölye yürütücülüğünde 9-12 yaş grubuna yönelik gerçekleştirilecek Beden Perküsyonu atölyesinde ise, çocuklar bedenlerinin çıkardığı sesleri keşfedecek, oyunlar yoluyla beden seslerinin müzikal potansiyelini öğrenecekler. 25 Mayıs saat 14.00’te Fenerbahçe Parkı’nda, 26 Mayıs 14.30’da ise İKSV Alt Kat’ta düzenlenecek etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: muzik.iksv.org

Farklı disiplinlerden konuşmacılarla konser öncesi buluşmalar
Festival kapsamında müzikseverlerin deneyimlerini zenginleştirmek, besteciler ve eserler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Konsere Doğru Konuşmaları bu yıl da devam ediyor. Festival mekânlarında Dr. Bülent Aksoy, Özata Ayan, Doç Dr. Nikos Andrikos, Yako Taragano, Murat İçlinalça, Cemal Ünlü, Şirin Pancaroğlu, Hüseyin Kıyak, Alper Bahçekapılı, Aydın Büke, Murat Cem Orhan, Evin İlyasoğlu, Dr. Yeşim Gürer Oymak, Gülsin Onay, Armağan Durdağ, Evrim Demirel, Can Çakmur, Stelyo Berber ve Mehmet Söylemez’in katılımıyla gerçekleşecek. Asuman Kafaoğlu-Büke ve Aydın Büke danışmanlığında oluşturulan konuşma programının ayrıntılarına muzik.iksv.org adresinden ulaşılabilir.

İKSV Lale Kart üyelerine indirim ve öncelikler
Üyelikleriyle İKSV'nin tüm çalışmalarını destekleyen Lale Kart üyeleri, İstanbul Müzik Festivali konserlerinin biletlerini indirimli fiyatlarla öncelikli olarak alabiliyor:

Siyah Lale Kart üyeleri 15 Şubat Perşembe 10.30
Beyaz Lale Kart üyeleri 16 Şubat Cuma 10.30
Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri 17 ve 18 Şubat
Kırmızı Lale Kart üyeleri 19 Şubat Pazartesi 10.30

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini yer seçme opsiyonuyla passo.com.tr üzerinden %25 indirimle satın alabilecek. Kırmızı Lale Kart üyeleri ise biletlerini %15 oranında indirimle satın alabilecek.

İKSV tarafından 2002 yılından bu yana sürdürülen Lale Kart üyelik programı, 21 yıldır binlerce kültür-sanat dostuna vakfın düzenlediği etkinliklerde ayrıcalık ve öncelik sağlıyor. İKSV Lale Kart üyeleri İKSV’ye katkı sağlarken, festival etkinliklerindeki indirimlerin yanı sıra İstanbul’da birçok farklı kültür, sanat ve yaşam mekânında indirimlerden de faydalanabiliyor. Lale Kartlı olmak ve ayrıntılı bilgi için: lalekart.iksv.org/

Festivalin destekçileri
İstanbul Müzik Festivali bu yıl Borusan Holding sponsorluğunda düzenleniyor.

Borusan Sanat ise festivale Yüksek Katkıda Bulunan Kurum olarak destek veriyor.

Festivalin Yüksek Katkıda Bulunan Gösteri Sponsorları arasında Borusan Holding, Mercedes-Benz, Türkiye İş Bankası, Tekfen Vakfı ve Aromsa bulunuyor.

Festivalin Gösteri Sponsorları arasında Bell Şirketler Topluluğu, Organik Holding, Nobel İlaç, STONELINE, MEKE, Berrin Erengül, Elvan Tuğsuz Güven, Işıklar Holding yer alıyor.

TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), Eğitim Destek Fonu Sponsoru olarak festivali destekliyor.

Festival ayrıca Atatürk Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, BABYLON, Ernst von Siemens Müzik Vakfı, Four Seasons Hotel Bosphorus, Fransız Kültür Merkezi, Fransa Başkonsolosluğu, Hollanda Başkonsolosluğu, İBB Kültür AŞ, İstanbul Modern Sanat Müzesi, İş Sanat, İtalyan Kültür Merkezi, Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Kapalıçarşı, Kuddüsüşerif Rum Patrikhanesi'ne Bağlı Yeniköy Aya Yorgi Kilisesi Vakfı, Kültür Bakanlığı, Liszt Enstitüsü / Macar Kültür Merkezi İstanbul, LOT Polish Airlines, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, Polonya Başkonsolosluğu ve Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nin değerli işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Aktif Bank Özel Bankacılık ise festivale Katkı Sağlayan Kuruluş olarak festivali destekliyor.

52. İstanbul Müzik Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İstanbul Valiliği, T.C. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi tarafından da destekleniyor.

Festivale İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu, İKSV Havayolu Partneri Türk Hava Yolları, İKSV Konaklama ve Mekân Sponsoru The Marmara Group, İKSV Dijital Dönüşüm Sponsoru Google, İKSV Sigorta Sponsoru Zurich Sigorta, İKSV Kurumsal Eğitim ve Gelişim Sponsoru Davranış Bilimleri Enstitüsü, İKSV İletişim Stratejisi ve İçgörü Sponsoru FutureBright Group ile servis sponsorları Amerikan Hastanesi, Tempo BPO, Insider, MindBehind, Plaza OSGB, GFK, Somera, Boosmart ve Wiseback de destek veriyor.

52. İstanbul Müzik Festivali Kampanyası
52. İstanbul Müzik Festivali’nin afiş tasarımı Muhabbet Ajans tarafından hazırlandı. Tasarım, İstanbul’un asırlara dayanan kültürel birikimine ve mozaiğine, müziğin ve İstanbul’un içinde barındırdığı zengin tonlara güncel bir yorum getiriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT