Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe konferansında Prof. Dr. Necmi Karul, Neolitik dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Göbeklitepe’yi ele alacak.
Şanlıurfa’da yer alan ve dünyadaki bilinen en eski anıtsal tapınak olan Göbeklitepe, geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da 2019’u “Göbeklitepe Yılı” ilan etti. Gerçekleştirdiği arkeoloji sergileri ve yayınlarıyla alana önemli katkılar sunan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın bu vesileyle düzenlediği “Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe” başlıklı konferansta Neolitik dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Göbeklitepe ele alınacak. Prof. Dr. Necmi Karul’un vereceği konferansta, insanın yerleşik hayata ilk geçtiği yer olarak bilinen Anadolu’da, son avcılardan geriye kalan anıtsal yapıların ve zengin sembollerle bezenmiş bir dünyanın izleri sürülecek. Göbeklitepe’de bulunan tarih öncesinin en görkemli tapınak kalıntılarının, hayvan figürlü "T" biçimli dikilitaşların, on iki bin yıl öncesine tarihlenen insan heykellerinin taşıdığı anlamlar üzerinde durulacak.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.