“Küçük kabarcıklar”, boyu 1 milimetreden küçük olan, içi gaz dolu kabarcıklardır. Onlara vücudumuzun içinden bilgisayar çiplerine kadar yaşamımızın neredeyse her alanında rastlarız. Yararlı oldukları kadar zararlı etkilere de sahiptirler. Prof. Dr. Ali Koşar’ın vereceği bu seminerde önce “Küçük kabarcıklar nedir? Nasıl ve nerede oluşur? Nasıl büyürler ve patlarlar?” sorularına cevap verilecek. Kabarcıkların zararlı etkilerine değinilerek, biyolojik sistemlerde ve mühendislik uygulamalarında neden oldukları hasarlardan örnekler sunulacak. Daha sonra kabarcıkların enerji, endüstri ve tıp alanlarındaki yararlı rolü anlatılacak. Nanoteknolojideki gelişmelerin bu konuda getirdiği yeni perspektifler tartışılacak. Son olarak, kabarcıkların doğada ve bilgisayar oyunlarındaki eğlenceli örneklerine değinilecek.
Prof. Dr. Ali Koşar, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Programı’nda öğretim üyesi ve Sabancı Üniversitesi Nanotanı İçin İşlevsel Yüzeyler ve Arayüzeyler Mükemmeliyet Merkezi’nde eş-direktör olarak çalışmaktadır.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.