Biri köklü bir kent müzesi diğeri ise 30 yıllık bir sergi mekânı olan, Frankfurt merkezli iki sanat kurumu, geniş bir izleyici yelpazesine hitap ediyor. Farklı kurumsal yapılarına rağmen Städel Museum’un da Schirn Kunsthalle Frankfurt’un da direktörlüğünü aynı kişi yapıyor ve her iki kurum da uluslararası ölçekte büyük itibara sahip.
Schirn’de sergiler herhangi bir koleksiyondan bağımsız şekilde hazırlanıyor ve böylece sergi programları hayata geçirilirken daha fazla serbestlik ve yaratıcılık olanağı doğuyor. Städel Museum’daki sergiler ise sürekli olarak Avrupa sanatının yedi yüz yıllık geçmişini kuşatan seçkin kurum koleksiyonunu temel alıyor. Sanat kurumları toplumdaki büyük değişimlerden de etkilendiğinden hem Schirn hem de Städel farklı farklı kitlelerle etkileşim kurmanın yanı sıra bilgi, eğitim ve kültüre dair yeni yaklaşımlara da karşılık veriyor.
Inka Drögemüller, konuşmasında söz konusu kurumların, geniş bir yelpazedeki kitleleriyle etkileşim kurarken benimsedikleri farklı yaklaşımlardan bahsedecek. Konuşma, hem sahaya özgü deneyimleri hem de müzelerin dijital mecralara yayılışını konu alacak.
Berlin’deki University of the Arts’da Toplum ve İş Dünyasında İletişim eğitimi alan Inka Drögemüller, Berlin ve New York’ta galerici ve danışman olarak çalıştı. 2001 yılında, Schirn Kunsthalle Frankfurt’taki pazarlama ve sponsorluk bölümlerinin geliştirilmesi için görevlendirilen Drögemüller, 2006’dan bu yana, Städel Museum, Schirn Kunsthalle ve Liebieghaus Skulpturensammlung kurumları bünyesindeki uluslararası sergi iş birliklerinden sorumludur.
2016’da Schirn Kunsthalle’nin yardımcı direktörü olarak görevlendirilen Drögemüller, Städel Dijital Koleksiyonu ya da Lüneburg’daki Leuphana Üniversitesi’yle birlikte çevrimiçi olarak sunulan modern sanat dersi gibi dijital uygulamalar çerçevesinde, Städel Museum’un çeşitli şirket ve araştırma kurumlarıyla gerçekleştirdiği içerik işbirliklerini de koordine ediyor.