Mikroyosunlar, boyları 100 mikrometreden küçük olan, çıplak gözle görülemeyen fotosentetik canlılar olarak adlandırılmaktadırlar. Antik çağlarda Mayaların, Azteklerin besin olarak tükettiği bilinen yosunlar, günümüzde “yeni süper gıda” olarak yeniden değer kazanmaktadır. Yapı Kredi Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde düzenlenen Bilim Akademisi Konferansları yeni yılın bu ilk programında makro sorunlar için mikro çözümlere odaklanıyor. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Berat Haznedaroğlu, 15 Ocak Çarşamba günü saat 18:30’da Loca’da yapılacak olan etkinlikte günümüzde biyoyakıt, gıda, ilaç geliştirmek amacıyla kullanılan mikroyosunların gündelik yaşamdaki kullanım alanları konusunda bilgiler verecek. Mikroyosunlar üzerine yapılan araştırmalardan da bahsedecek olan Haznedaroğlu, yosunların küresel iklim değişikliği ile mücadelede; enerji, gıda ve çevre sorunları konusunda nasıl kullanılabileceğine dair örnekler verecek.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.