Lorenzo Cominoli & Bora Çeliker Quartet

Lorenzo Cominoli & Bora Çeliker Quartet

Tarihler: 13 Temmuz 2024 Cumartesi ~ 13 Temmuz 2024 Cumartesi 21:30 - 23:50

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 450 TL

Nereden Alınır: https://www.nardisjazz.com/

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 13, 2024 ~ Tem 13, 2024

Amerikalı caz gitaristi Garrison Fewell (Berklee College of Music – Boston) ve Sandro Gibellini’nin (en popüler İtalyan caz gitaristlerinden biri) öğrencisi, Ferrara “Frescobaldi” Konservatuarı ve “Vivaldi” Caz Gitar bölümünden tam notla mezun oldu. Alessandria Konservatuarı’da beşinci sınıfa kadar klasik gitar çalışmalarını da takip etti.

Yaklaşık yirmi yıldır büyük bir şevkle öğretmeye devam ediyor. Piedmont ve Lombardiya’daki çok sayıda devlet ve özel okulda ders veriyor.

Şu anda Te-atro Rosmini Borgomanero (NO) merkezli ve aynı zamanda didaktik direktörlük yapan “Four Music School” müzik okulunda modern gitar, caz gitar ve ensemble için caz profesörü olarak görev yapmaktadır. Düzenli olarak müzik okulları ve kültür dernekleri için Caz Gitar Atölyesi düzenlemektedir.

Aynı zamanda Teatro Rosmini’de uluslararası tanınmış sanatçılarla bir dizi konserin yanı sıra sergiler, konferanslar, kitap sunumları ve eğitim atölyeleri düzenlenen “Caz Kulübü Borgoma-nero”nun sanat yönetmeni ve kurucusudur.

Bora Çeliker, İstanbul, Türkiye’den bir besteci, gitarist ve şarkıcıdır. Caz (swing’den post-bop’a), blues (Chicago, Texas, Louisiana), serbest caz ve avangart dahil olmak üzere çeşitli doğaçlama müzik tarzlarında son derece yetkindir. Bora, neredeyse 30 yıldır hem lider hem de yardımcı müzisyen olarak çeşitli topluluklarla festivallerde, konser salonlarında ve kulüplerde aktif olarak sahne almaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum, Samsun, Balıkesir ve Van gibi Türkiye’nin büyük şehirlerinin yanı sıra Kudüs ve Tel Aviv (İsrail), Bakü (Azerbaycan), Atina (Yunanistan), Kampala (Uganda), Priştine (Kosova) ve Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa gibi Kıbrıs’ın çeşitli şehirlerinde konserler vermiştir.

Bora, 2003-2005 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi olarak Donovan Mixon, Kamil Özler, Ricky Ford, Can Kozlu, İlhan Usmanbaş ve Hüseyin Bahri Alptekin gibi saygın hocalarla çalıştı. Ayrıca Lage Lund, Nelson Veras, Aydın Esen, Miroslav Vitous, Marc Ribot, Tom Ollendorf ve Jarek Śmietana gibi sanatçıların atölye ve ustalık sınıflarına katılıp, özel dersler aldı.

2010 yılında Caz Dergisi, Dore Müzik, Nardis Jazz Club ve NTV işbirliğiyle ülke çapında düzenlenen Genç Caz Gitar Yarışması’nda 1.lik ödülünü kazandı.

2010 yılında Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde prömiyeri yapılan ve birçok uluslararası film festivalinde gösterilen “Kars Öyküleri” filminde Zehra Derya Koç’un yönettiği “Kül” bölümünün müziklerini besteledi ve icra etti. Ayrıca Michelangelo Severgnini’nin “Quando le mule partoriranno – Katırlar Doğurunca” filmine katkıda bulundu.

Bora Çeliker, Branford Marsalis Quartet’in uzun süreli üyesi Eric Revis, Ted Poor, Burak Bedikyan, Andy Middleton, Johannes Strasser, Joris Dudli ve İmer Demirer gibi uluslararası alanda tanınmış sanatçılarla orijinal bestelerinin yer aldığı iki albüm kaydetti. Bu kayıtlar, Equinox Music tarafından yayınlanan “Borabook” (2012) ve PB Music tarafından yayınlanan “Ters Yüz” (2018) etiketleriyle piyasaya sürüldü.

Kariyeri boyunca Bora, Wynton Marsalis, Ricky Ford, Andy Middleton, Tomasz Szukalski, Kazimierz Jonkisz, Kenny Wollesen, Ted Poor, Ali Jackson, Eric Revis, Jürg Solothurnmann, Kestutis Vaiginis, Tuna Ötenel, İmer Demirer, Neşet Ruacan, Can Kozlu, Ateş Tezer, Elvan Aracı, Nükhet Ruacan, Ayşe Gencer, Burak Bedikyan, Deniz Dündar, Cem Aksel, Erkan Oğur, Mark Alban Lotz, Joris Dudli, Matt Hall, Apostolos Sideris, Kerem Görsev, İlhan Erşahin, Janusz Szprot, Sibel Köse, Ferit Odman, François Lindemann, Stephane Guillaume ve daha birçok değerli sanatçıyla performans sergileme fırsatı buldu. ‘

Bu gece sizlere beste ve vokalli standartlardan oluşan bir repertuar çalacaklar.

Lorenzo Cominoli (g),
Bora Çeliker (g, vo),
Oğuz Alp Erdoğmuş (b),
Mustafa Kemal Emirel (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT