Salif Keita

Salif Keita

Tarihler: 07 Kasım 2024 Perşembe ~ 07 Kasım 2024 Perşembe 21:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - ₺1.500,00 2. Kategori - ₺1.300,00 3. Kategori - ₺1.100,00 4. Kategori - ₺950,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlupsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2024 ~ Kas 7, 2024

Son 55 yılda Afro Pop'un dünya çapındaki hitleriyle kariyerine defalarca damga vuran Salif Keita, sıklıkla Afrika'nın Altın Sesi olarak anılıyor.

Şarkıcı-söz yazarı olarak Salif Keita, Afropop dans müziği türünün öncülüğünü yapmak için çok çeşitli yerel Afrika -özellikle Mande- müzik geleneklerinin unsurlarını caz, ritim ve blues ve diğer uluslararası popüler müzik tarzlarıyla harmanlamasıyla tanınıyor. Mali imparatorluğunun 13. yüzyıldaki kurucusu Sundiata Keita'ya kadar uzanan soylu bir geçmişe sahip olmasına rağmen, Salif Keita birçok açıdan dışlanmış bir birey büyüdü. Kraliyet zenginliğinin içinde değil, yoksul bir çiftçi ailesinde yetişmesi, geleneklerinde talihsizliğin habercisi olarak görülen albinizm hastalığı nedeniyle kendisini hem ailesi hem de toplumu tarafından rededilmesi Keita’yı kendi toplumunda bir öteki haline getirdi. Dahası, müzikle uğraşmayı seçmesi, soylu statüsünün mesleki yasaklarını ihlal etti ve bu onu ailesinden daha da uzaklaştırdı.

Keifa müzik kariyerine 18 yaşında Mali'nin başkenti Bamako'da kulüplerde şarkı söyleyerek başladı. Yıldızlığını ilk kayıtlarından itibaren gösteren, 5 Grammy Adaylığı, sayısız ulusararası ödül ve 18 albümden sonra, Salif Keita çok özel bir gecede Afrika müzik tarihine bıraktığı mirası Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlere sunacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT