Lisan üzerine 'Uluslararası Sanatçı Filmleri'

Lisan üzerine 'Uluslararası Sanatçı Filmleri'

Tarihler: 03 Mayıs 2020 Pazar ~ 31 Mayıs 2020 Pazar

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2020 ~ May 31, 2020

İstanbul Modern, dünyanın farklı coğrafyalarından sanatçıların video, animasyon, kısa filmlerinin yer aldığı Artists’ Film International (Uluslararası Sanatçı Filmleri) programını ağırlıyor. Videolar bu yıl “lisan” konusuna odaklanıyor.

Dünya üzerindeki her bir lisan, ait olduğu toplumu oluşturan bireyler arasında bir iletişim aracı olmanın ötesinde, aynı zamanda kültürel birikimi temsil eder. Lisan, bireylerin düşüncelerini ifade etmeleri için bir araçtır ve çevremizdeki dünyayı nasıl algıladığımızı, nasıl ifade ettiğimizi belirleyen önemli bir unsurdur.

Lisan teması ve bu başlığa ilişkin farklı açılımlar Artists’ Film International programında yer alıyor ve programa bu yıl, İstanbul Modern’in davetiyle, sanatçı Ergin Çavuşoğlu katılıyor. Çavuşoğlu’nun “Arzu Patikaları / Tarot ve Satranç” adlı videosu 2020 yılı içinde hem İstanbul Modern’de hem de programın uluslararası ortaklarında gösteriliyor.

Londra’daki Whitechapel Gallery öncülüğünde 2008 yılında başlayan Artists’ Film International farklı coğrafyalardan 20 sanat kurumunun ortaklığıyla devam ediyor. Bu kapsamda video sanatıyla ilgili araştırmalarını birbirleriyle paylaşan kurumlar, her yıl belirli bir tema çerçevesinde ülkelerinden bir sanatçı ve çalışmasını seçerek programa katılıyor. İstanbul Modern, geçmiş yıllarda programa Ali Kazma, İnci Eviner, Ergin Çavuşoğlu, Sefer Memişoğlu, Bengü Karaduman, Burak Delier, Vahap Avşar, Zeyno Pekünlü, Cengiz Tekin, Pelin Kırca ve Senem Gökçe Oğultekin’in videolarıyla katılmıştı.

İstanbul Modern, alınan tedbirler kapsamında programı çevrimiçi bir sergi olarak planlama kararı aldı. Program kapsamında içeriği İstanbul Modern’in küratöryel seçimiyle belirlenen çevrimiçi sergide sekiz film gösteriliyor. Bu kapsamda sergide yer alan sanatçılar: Ergin Çavuşoğlu (İstanbul Modern, Türkiye); Yu Guo (KWM artcenter, Pekin, Çin); Ailbhe Ní Bhriain (Crawford Sanat Galerisi, Cork, İrlanda); Francesco Pedraglio (GAMeC, Bergamo, İtalya); Raqs Media Collective (Project 88, Mumbai, Hindistan); Lerato Shadi (Friends of Iziko South African National Gallery, Cape Town, Güney Afrika); Rhea Storr (Whitechapel Gallery, Londra, İngiltere); Lisa Tan (Bonniers Konsthalle, Stockholm, İsveç).

Artists’ Film International 2020 Program Ortakları

Ballroom Marfa, Marfa, Teksas, ABD
Belgrad Kültür Merkezi, Sırbistan
Bonniers Konsthall, Stockholm, İsveç
CAC / Güncel Sanat Merkezi, Vilnius, Litvanya
CCAA / Güncel Sanat Merkezi, Kâbil, Afganistan
Crawford Sanat Galerisi, Cork, İrlanda
Fundación PROA, Buenos Aires, Arjantin
GAMeC / Bergamo Modern Çağdaş Sanat Merkezi, İtalya
Hammer Müzesi, Los Angeles, ABD
Friends of Iziko South African National Gallery, Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti
KWM artcenter, Pekin, Çin
Mohammad ve Mahera Abu Ghazaleh Vakfı, Amman, Ürdün
Moskova Modern Sanat Müzesi, Moskova, Rusya
n.b.k. / Neuer Berliner Kunstverein Video – Forum, Berlin, Almanya
Para/Site Art Space, Hong Kong, Çin
Project 88, Mumbai, Hindistan
Tromsø Kunstforening, Tromsø, Norveç (TKF)
Varşova Modern Sanat Müzesi, Varşova, Polonya
Whitechapel Gallery, Londra, Birleşik Krallık

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT