Yiğidin İyisi Sözünden Olur Sergisi

Yiğidin İyisi Sözünden Olur Sergisi

Tarihler: 25 Mayıs 2020 Pazartesi ~ 25 Ağustos 2020 Salı

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2020 ~ Ağu 25, 2020

Yaşar Kemal Vakfı’nın Karacaoğlan’ın “Yiğidin İyisi Sözünden Olur” dizesi ile adlandırdığı sergide vakfa armağan edilen fotoğraflardan bir seçki ile yazarın hayatından kesitler sunuluyor. Ağrı Dağı’ndan Bodrum’daki sünger avcıları teknelerine Kemal’in hayatından kesitler sunan sergide ayrıca yazarın Cumhuriyet gazetesi günleri, edebiyat buluşmaları, mahkemeler, ödül törenleri ve çocukluk arkadaşlarıyla buluşmaları da yer alıyor.

Abidin Dino, Mehmet Ali Aybar, Halide Edip Adıvar, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Sabahattin Eyüboğlu, Orhan Kemal, Azra Erhat, Vâlâ Nurettin, Cevat Fehmi Başkut, Haldun Taner, Behçet Necatigil, Mahmut Makal, Talip Apaydın, Halet Çambel, Güzin Dino, Mustafa Baydar, Vasfiye Özkoçak, Fakir Baykurt, Aşık Veysel, Aşık Nesimi Çimen, Aşık İhsani, Alpay Kabacalı, Cem Özdemir, Zülfü Livaneli, Arif Keskiner, Ahmet Güneştekin, Nebil Özgentürk, Türkan Şoray, Tarkan, Ara Güler, Tarık Akan gibi ülkemizin önemli edebiyatçıları, siyasetçileri, halk ozanları, sinemacıları, oyuncuları ve sanatçılarıyla ilgili anıların tazelendiği “Yiğidin İyisi Sözünden Olur” sergisi daha önce Adana’da Seyhan, İstanbul‘da Sarıyer ve Maltepe Belediyeleri ile ortaklaşa sergilenmişti.

Sergide yer alan fotoğraflar Güneş Karabuda, Ebru Ceylan, Lütfi Özgünaydın, Ahmet Güneştekin, Selahattin Giz, Limasollu Naci, Sema Korkmaz, Sedat Mehder, Ercan Arslan, Kerem Topuz, Mehmet Ali Sulutaş, İbrahim Öğretmen ve Hakan Ezilmez’e ait.

“Yiğidin İyisi Sözünden Olur” ve “Çukurova Bayramlığın Giyerken” sergilerine link’ten ulaşabilirsiniz yasarkemalvakfi.org/galerimiz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT