Özsoy - İstanbul Devlet Opera ve Balesi

Özsoy - İstanbul Devlet Opera ve Balesi

Tarihler: 29 Ekim 2024 Salı ~ 31 Ekim 2024 Perşembe 20:00

Yer: AKM Türk Telekom Opera Salonu

Ücret: 1. Kategori - 635.00 TL 2. Kategori - 470.00 TL 3. Kategori - 315.00 TL

Nereden Alınır: https://biletinial.com/

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 29, 2024 ~ Eki 31, 2024

29 Ekim temsili prömiyerdir.
1 Perde
Görkemli Bir Destanın Sahneye Yansıması: “Özsoy” Operası

İlk Türk Operası olma özelliği taşıyan “Özsoy” operası ile sanatseverlerimizi Anadolu'nun derinliklerinden gelen efsanevi bir yolculuğa çıkartıyoruz. “Özsoy”, ünlü Türk besteci Ahmed Adnan Saygun tarafından bestelenmiş ve hem müzikal hem de dramatik açıdan zengin bir şölen sunuyor. Bu opera, Anadolu'nun geleneksel motifleriyle harmanlanmış etkileyici bir hikâye ile, sanatseverleri adeta tarih ve mitoloji arasında bir köprü kurarak zaman ve mekân ötesine taşıyor.

Özsoy'un öyküsü, yalnızca bir aşk hikayesi değil; aynı zamanda cesaret, onur ve kahramanlığın destanı olmanın yanı sıra, izleyicilere destansı bir drama sunarak, sahnede muazzam bir işitsel deneyim yaşatıyor.

Eserin ortaya çıkışı 1934 yılında İran Şah’ı Rıza Pehlevi’nin yapacağı Türkiye ziyaretine dayanmaktadır. Bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle çok kısa bir sürede hazırlanmış ve 19 Haziran 1934 tarihinde ilk defa Ankara Halkevi’nde sahnelenmiştir.

İran Şahı’nın çağdaş ve Batılı bir ülke olmak yolunda reformlara girişmesi ve bu yolda Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’de yaptığı değişiklikleri kendine model aldığı bilinmekte, Mustafa Kemal Atatürk’ün de Batı ile olduğu kadar komşu ülkeler (Balkanlar, Arap ülkeleri ve İran) ile sağlam dostluk ilişkileri kurmak istemesi göz önüne alındığında Özsoy operası, iki ülke arasındaki bu yakınlaşma ve ittifakı onurlandırmak üzere sahnelenmiş bir eserdir. Libretto Münir Hayri EGELİ
Orkestra Şefi Hasan Niyazi TURA
Koro Şefi Anıl AYDIN
Etkinlik Türü Opera
Süre 60 dakika

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT