19. ve 20. yüzyılda Osmanlı Şehir Merkezlerinde Yosulluğun Yapılanması

Tarihler: 18 Şubat 2005 Cuma ~ 18 Şubat 2005 Cuma 18 Şubat Cuma Saat 15:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2005 ~ Şub 18, 2005
Osmanlı Bankası Müzesi`nde "Ege`nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum" Seminerleri

Osmanlı Bankası Müzesi’nde "19. ve 20. yüzyılda Osmanlı Şehir Merkezlerinde Yoksulluğun Yapılanması"
Osmanlı Bankası Müzesi, Alpha Bank ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nün işbirliğiyle düzenlenen “Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum” başlıklı aylık seminer dizisi, ”Yoksulluğun Yapılanması” konusuyla devam ediyor. Yunanistan’daki Ege Üniversitesi Tarih ve Sosyal Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haris Exertzoglou’nun “19. ve 20. yüzyılda Osmanlı Şehir Merkezlerinde Yoksulluğun Yapılanması ” başlıklı sunumu, 18 Şubat Cuma günü saat 15:00’te, İngilizce olarak gerçekleştirilecek.

Haris Exertzoglou, konferasta Osmanlı’da 19. yüzyıl başlarında hızla değişen sosyal ortam, orta sınıfın doğuşu ve merkezileşen Osmanlı bürokrasisi çerçevesinde yoksulluk sorununu irdeleyecek. Prof. Dr. Exertzoglou konuşmasında, Hıristiyan Ortodokslar ile İstanbul ve İzmir’in Yunanca konuşan cemaatlerini karşılaştırmalı bir üslupla inceleyecek.

Prof. Dr. Haris Exertzoglou, lisans eğitimini Atina Üniversitesi Ekonomi Bölümü, doktora eğitimini ise King’s College’da tamamladı. 1989 yılından beri Yunanistan’daki Ege Üniversitesi Tarih ve Sosyal Antropoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak, geç Osmanlı ve Balkan tarihi üzerine dersler veriyor. Modern Yunanistan’da ulusal törenler ve ulusal Yunan kimliğinin yeniden üretilmesi konusuyla ilgilenen Exertzoglou’nun kitapları arasında, Tarih Vakfı’nın 2004 yılında yayımladığı “Osmanlı’da Cemiyetler ve Rum Cemaati” de bulunuyor.

“Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum” seminerlerinde, Osmanlı topraklarında yaşayan Rum - Ortodoks cemaatinin, imparatorluğun son dönemi ve cumhuriyetin ilk yıllarındaki yaşamına yoğunlaşılıyor. Konuşmacılar toplantılarda ayrıntılı bilgi vermenin yanı sıra, söz konusu döneme daha bilinçli ve duyarlı bir gözle bakıyor.

Katılımın ücretsiz olduğu seminerler, 18 Mart 2005 Cuma günü Arzu Öztürkmen’in konuşmacı olacağı konferansla devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT