3. İstanbul Astronomi Buluşması

Tarihler: 12 Mayıs 2007 Cumartesi ~ 12 Mayıs 2007 Cumartesi 12 Mayıs Cumartesi

Yer: Özel Yüzyıl Işıl Okulları

Nereden Alınır: info@yuzyilisil.k12.tr

Adres: Bahçeköy Valide Sultan Caddesi Yüzyıl Işıl Sokak No : 2 Sarıyer Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 226 23 53

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2007 ~ May 12, 2007
YÜZYIL IŞIL OKULLARI’NDA ASTRONOMİ ŞENLİĞİ
13 okuldan 160 uzay meraklısı 12 Mayıs’ta Yüzyıl Işıl’da 3. İstanbul Astronomi Buluşması’nda biraraya geliyor.

Astronomi ve uzay bilimleri ile uğraşan okul ve öğrenciler Yüzyıl Işıl Okulları’nın 12 Mayıs’ta düzenlediği 3. İstanbul Okulları Astronomi Buluşması’nda biraraya geliyor. Üç yıldır bünyesindeki YIEV Nahum Gözlem Evi ile ulusal ve uluslararası astronomi projelerine ev sahipliği yapan Yüzyıl Işıl Okulları, gençleri uzay bilimleriyle yakınlaştırmayı amaçlıyor. Etkinlik astronomi, fen ve teknoloji alanlarına ilgi gösteren öğrencilerin aynı platformda buluşmasını sağlıyor ve öğrencilerin astronomi ve uzay bilimlerindeki son gelişmeleri ve projelerini paylaşmalarını hedefliyor. Amatör astronominin motive edildiği etkinlikte katılımcı öğrenciler Astronomi ve Uzay Bilimleri`nin disiplinlerarası özelliği ile tanışmakta. 13 okuldan 160 öğrencinin katılacağı 3. İstanbul Okulları Astronomi Buluşması gün boyu yapılacak panel ve sunumların ardından gece gözlemi ile tamamlanacak.

Onur konuğu NASA’dan bir Türk kadını
İstanbul Okulları Astronomi Buluşması’nın onur konuğu ise Arizona Üniversitesi’nden Doç. Feryal Özel olacak. NASA Hubble İleri Araştırmalar Enstitüsü’nde çalışan Özel, ABD`nin Columbia Üniversitesi`nde fizik ve matematik mühendisliği okudu. 1996`da `yüksek onur derecesi` ile mezun oldu. Yüksek lisansını Danimarka`daki Niels Bohr Enstitüsü`nde, doktorasını Harvard Üniversitesi`nde astrofizik üzerine yaptı. 30 yaşındaki Türk astrofizikçi Feryal Özel, Einstein ve John Nash gibi ünlü bilim adamlarının yer aldığı 20 kişilik `Büyük Fikirler` listesine girdi ve bu listedeki 3 kadından biri. Uzmanlık alanı dünyanın en büyük fizikçisi Hawking`le aynı. Galaksilerin oluşumu, yıldızların ölümü, karadelikler, Big Bang Teorisi. Uzayda başka hayatların olduğunu düşünüyor, ama UFO`lara inanmıyor. Doç. Özel, 12 Mayıs günü öğrencilere uzay araştırmaları hakkında bir konuşma yapacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT