“AVRUPA GÜNÜ” NEDENİYLE AVRUPA BİRLİĞİ’NE GİRİŞ SÜRECİNİN KÜLTÜRE ETKİSİ GÜNDEME TAŞINIYOR.
Avrupa Kültür Derneği, AICA Türkiye (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Şubesi) ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle 8 Mayıs Cumartesi günü uluslararası bir kolokyum düzenliyor.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek “AB’ye Giriş Sürecinde Düşüncede, Düşte ve Günlük Yaşamda Değişimler” başlıklı konferans ve kolokyuma; medya, siyaset, felsefe, turizm, eğitim, kültür ve sanat alanlarından konuşmacılar katılıyor.
Türkiye’nin gündeminde yoğun olarak Avrupa Birliği’nin siyasi ve ekonomik kriterlerine uyum konusu yer alırken bu etkinlikte, AB’ye giriş sürecinde kültür alanındaki soruların ortaya konması ve bunlara cevap aranması amaçlanıyor.
Etkinliğe, Dışişleri Bakanlığı Kültür İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Şule Soysal, Avrupa Komisyonu Ankara Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Kretchmer, MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Rahmi Aksungur, felsefeci-yazar Oruç Aruoba, gazeteci-yazar Can Dündar, Kuratör Beral Madra, Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ömer Madra, Vasco Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı-felsefeci Yusuf Örnek, GS Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Tülin Bumin, Avrupa Kültür Politikaları Uzmanı Robert Peise, MSÜ öğretim elemanı-tasarım kuramcısı Aykut Köksal, Kuratör Iara Boubnova, Avusturya Kültür Elçisi, arkeolog Ulrike Outschar, birçok toplumsal kuruluşun yönetim kurulu üyesi ve işadamı Osman Kavala ile MSGSÜ öğretim üyesi ve Avrupa Kültür Derneği Başkan Yardımcısı T. Melih Görgün konuşmacı olarak katılıyor.
Siemens’in sponsorluğunda ve Yurtiçi Kargo’nun katkılarıyla organize edilen etkinlik 8 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00 ile 17:00 arasında gerçekleştirilecek.