Açıkhavada “Üç Garip”

Tarihler: 23 Temmuz 2009 Perşembe ~ 23 Temmuz 2009 Perşembe 23 Temmuz 2009 Perşembe

Yer: Aykut Barka Parkı

Adres: Kültür Mahallesi, Orkide Sokak Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 23, 2009 ~ Tem 23, 2009
“Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında düzenlenen “Şiirimizi Yaratanlara Saygı” dinletilerinin 23 Temmuz’daki konukları Melih Cevdet, Oktay Rifat ve Orhan Veli...
Açıkhavada “Üç Garip”
Etkinlik: Şiirimizi Yaratanlara Saygı – “Türk Şiirinde Üç Garip: Melih Cevdet, Oktay Rifat, Orhan Veli”
Tarih: 23 Temmuz 2009 Perşembe
Yer: Aykut Barka Parkı
Saat: 21.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği, sanatseverleri yaz boyunca açıkhavada kültür, sanat ve düşün dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturmaya devam edecek. “Ustalara Saygı” toplantıları çerçevesinde, yaz dönemine özel olarak “Şiirimizi Yaratanlara Saygı” geceleri de gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediyesi’nin “Park Buluşmaları” etkinlik dizisi kapsamında takip edilebilecek olan “Şiirimizi Yaratanlara Saygı” toplantılarının ilki “Türk Şiirinde Üç Garip: Melih Cevdet, Oktay Rifat, Orhan Veli” temasıyla 23 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek. Dinleti, Aykut Barka Parkı’nda saat 21.00’de başlayacak.

Beş yıldır, alanlarının öncü isimlerine birer teşekkür niteliğinde Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantıları, yaz döneminde “Şiirimizi Yaratanlara Saygı”larını sunacak. Bu doğrultuda düzenlenen programların ilki, “şiirimizin zincirkıranları” Garip Akımı’nın yaratıcıları için gerçekleştirilecek. 1941’de yayınladıkları “Garip” adlı ortak kitapla adeta şiirimizin yönünü değiştiren Melih Cevdet Anday, Oktay Rifat ve Orhan Veli Kanık için hazırlanan gece, üç ustanın en sevilen dizeleriyle bir şiir maratonuna dönüşecek.

“Türk Şiirinde Üç Garip: Melih Cevdet, Oktay Rifat, Orhan Veli” dinletisinde tiyatro sanatçıları Berkay Ateş, Can Yılmaz ve Emre Çakman, şairlerin kimliklerine bürünerek sanatseverleri teatral bir “Garip Akımı” yolculuğuna çıkaracak. Şairlerin hayat öyküleri, Garip Akımı hakkında söylenenler, Oktay Rifat’ın bir mektubu ve Orhan Veli’nin ardından sokaktaki adamın görüşleri gibi anektodlar, Neslihan Arslan’ın seslendirmesiyle geceyi zenginleştirecek. Etkinlikte, müzik de olacak. Besteci ve gitarist Ömer Özgeç; üç Garip şairinden bestelediği şiirleri, Güneş Yuğnak Özgeç’in kemanı eşliğinde seslendirecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları; 29 Temmuz Çarşamba akşamı Abbasağa Parkı’nda Modern Folk Üçlüsü ile, “Şiirimizi Yaratanlara Saygı” dinletileri ise 30 Temmuz’da Aykut Barka Parkı’nda “Türk Şiirinde Aşk Dolu Dizeler”le devam edecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT