Aids Savaşım Günleri

Tarihler: 30 Kasım 2005 Çarşamba ~ 07 Aralık 2005 Çarşamba 30 Kasım-7 Aralık 2005

Yer: İstanbul

Nereden Alınır: Bilgi için: AIDS Savaşım Derneği

Adres: İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2005 ~ Ara 7, 2005
AIDS SAVAŞIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

* AIDS Savaşım Derneği’nin 1 Aralık Dünya AIDS Günü öncesinde “Yaşamla Bağınızı Koparmayın” sloganıyla gerçekleştirmeyi planladığı AIDS Savaşım Günleri başlıyor.
* Şişli Belediyesi himayesinde, AIDS Savaşım Derneği Başkanı Prof. Selim BADUR, Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL ve eşi Aylin SARIGÜL tarafından yarın basına anlatılacak olan kampanya süresince 30 Kasım- 07 Aralık 2005 tarihleri arasında İstanbul çok renkli etkinlikler, sokak yürüyüşleri, konser ve defilelere sahne olacak.
* AIDS Savaşım Günleri’nin bu yılki en önemli amacı ve hedefi ise, AIDS konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek “GENÇLİK EVİ” projesini hayata geçirmek..

Kampanya ünlü sanatçı, modacı, işadamı, siyasetçi, gazeteci ve yazarlarla, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan “AIDS Savaşım Gönüllüleri Platformu” tarafından destekleniyor.

"Yaşamla Bağınızı Koparmayın" adı verilen kampanya çerçevesinde 30 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında sokak yürüyüşleri, konserler, defileler, dans gösterileri ve sergiler düzenlenecek. Tüm bu etkinliklere katılanlar özel olarak tasarlanmış kırmızı tişörtler giyerek Taksim’de yürüyecek. Yürüyüşe, işadamı, yazar, sanatçı, gazeteci, siyasetçi, hukukçu, akademisyen, sivil toplum örgütü üyesi çok sayıda gönüllü katılacak. Etkinlikler sırasında ayrıca, her bir rengin toplumun bir kesimini simgelediği ve aids konusunda bilgilenmeyi ifade eden, ayçiçeği biçiminde tasarlanmış çok renkli rozetler dağıtılacak.

Magazin Gazetecileri Derneği, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, AKUT, TOÇEV gibi sivil toplum örgütlerinin de desteklediği kampanya kapsamında İstanbul`un çeşitli noktalarında stantlar açılarak HIV / AIDS hakkında bilgi verilecek.

AIDS Savaşım Gönüllüsü olan ünlü tenor Ferhat Göçer ve Şişli Senfoni Orkestrası konser verecek. Beyazıt Öztürk, Aytaç Arman, Nur Sürer, Halil Ergün, Ebru Akel, Ebru Yarcan, Nasuh Mahruki, Arzu Kaprol, Bedri Baykam, Uğurkan Erez`in de gönüllü olduğu etkinlikler arasında halk konserleri, "Genç Jenerasyon Modacılar" olarak anılan Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Özlem Süer ve Ümit Ünal`ın tasarımlarıyla, Uğurkan Erez’in koreografisiyle düzenlenecek bir defile de yer alıyor. Defilede Ebru Akel, Deniz Pulaş, İpek Tuzcuoğlu gibi ünlü mankenlerin yanı sıra, zarafeti ve güzelliğiyle magazin basınının da ilgi odağı olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`ün eşi Aylin Sarıgül de podyuma çıkacak.

Kampanyada elde edilecek gelirin, AIDS hakkında bilgi verilmesi ve HIV virüsü taşıyanların tedavi edilmesi için danışmanlık hizmeti verecek bir "gençlik evi" projesine aktarılması planlanıyor. Şişli Belediyesi`nin himayesinde yürütülen gençlik evi projesi, okullarda cinsel sağlık eğitimleri, öğretmenlerin ve anne-babaların eğitimi, ücretsiz prezervatif dağıtılması ve 24 saat danışmanlık hizmetini öngörüyor.

ETKİNLİK PLANI
30 Kasım 2005 Çarşamba Etkinlik ve Kongre Basın Tanıtımı Basın Toplantısı (Aids savaşım gönüllüleri, sponsorlar ve basın mensupları)
Yer: The Marmara Hotel
Saat : 10.00-11.00… Basın Toplantısı
11.00-12.00...Tiyatro ( Van 100.Yıl Üniversitesi Tiyatro Grubu)
12.00- 13.30..Panel (Medya ve Aids)
Yöneten : Sibel Güneş

1-4 Aralık 2005 Kongre
Yer : Larespark Otel

3 Aralık 2005 Cumartesi
Şişli Belediyesi desteğiyle ‘AIDS Savaşım Gönüllüleri Yürüyüşü’
Yer : Nişantaşı- Vali Konağı Caddesi – Teşvikiye Caddesi - İstiklal Caddesi
Saat : 12.00

4 Aralık 2005 Pazar
Ferhat GÖÇER- Metropol Şişli Senfoni Orkestrası Konseri
Yer : Türker İnanoğlu Maslak Show Center
Saat: 19.30 Şarap Seramonisi(DOLUCA)
Saat: 21.00-24.00 Konser ve Gala Gecesi

30 Kasım -7 Aralık 2005 Hafta boyunca Şişli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilecek meydanlarda stand çalışması yapılacaktır.

GECENİN PROGRAM AKIŞI
19.30 Fuaye’de Şarap Seramonisi/ (Doluca)
21.00 Dernek Başkanının Sunuş Konuşması
21.05 Şişli Belediye Başkanı Sn.Mustafa Sarıgül’ün Konuşmaları
21.10 Sponsorlara / AIDS Savaşım Gönüllülerine teşekkür plaketi verilmesi
21.30 Tango Gösterisi
22.00 Ferhat GÖÇER Konseri I.Bölüm
22.45 ‘’Kırmızı Uyanış’’ mini defile (Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Ümit Ünal, Özlem Süer den oluşan genç jenerasyon modacıların hazırladığı özel kırmızı parçalardan oluşan ve ünlü mankenlerin yanısıra sosyeteden isimlerin de podyuma çıkacağı mini defile)
23.00 Ferhat Göçer Konseri II.Bölüm
24.00 Teşekkür ve Kapanış

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT