Antimilitarist Buluşma

Tarihler: 30 Eylül 2005 Cuma ~ 02 Ekim 2005 Pazar 30 Eylül-2 Ekim 2005

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: www.savaskarsitlari.org

Adres: Şahkulu Bostanı Sok. No:8 Tünel Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (535) 487 74 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2005 ~ Eki 2, 2005

Dünyayı yangın yerine çeviren militarizme karşı, ekolojinin seyrini değiştiren militarist anlayışa karşı, insanları ezen, tek tipleştiren militerleşmeye karşı, silah üretim ve transferlerine karşı, “ANTİMİLİTARİST BULUŞMA” Lokal veya global, dünyanın tüm coğrafyalarında hüküm süren militarizm, her bir bireyin yaşam alanını sınırlandırmaktadır. dikenli teller toprak parçalarını dilimlere ayırırken, milyonlarca mayın toprağın altında sinsice beklemektedir. silah teknolojisi/endüstrisi çılgınca ilerlerken, askeri atıklar her gün çok sayıda sivilin canına malolmaktadır. birçok kentte toplu yaşam alanlarında bombalar patlatılırken, askeri denemeler ve kimyasal silahlar doğadaki canlı yaşamını tehdit etmektedir. savaşsız bir dünya isteğinin karşısına vatanseverlik kozu koyulurken, militerleştirilen insanların linç eylemleri meşrulaştırılmaktadır.

Bu çerçevede; şiddetin ve tahakkümün nereden geldiğine bakmaksızın bir dünya sorunu olarak militarizmi masaya yatırıyoruz.
NOT : Konser hariç tüm etkinlikler Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilecektir.
Konser Join The Club’da yapılacaktır. Adres: İstiklal cad. Yeşilçam Sk. No:9/1 Beyoğlu

SERGİ : MİLİTARİZME KARŞI ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA
sergi açılışı, pandomim gösterisi {30 eylül cuma 19:00}, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi
Askeri zihniyetin, savaşın, baskının şiddetine yanıt olarak, karşı-şiddet üretmeyen, şiddeti taşıyan teknolojiyi, silahları, göstergeleri, söylemleri oyunsu ya da ironik bir biçimde deşifre eden 3 günlük bir sergi düzenliyoruz. "Özgürleşme Odası" olarak nitelediğimiz sergi mekânında Yaşamın tümden militerleştirilmesine karşı kaçış çizgilerimizi birleştirelim, ELİMİZDEN GELENİ ARDIMIZA KOYMAYALIM. Biz orada olacağız.

KONSER : SAVAŞLARIN İNSAN KAYNAĞINI KURUTUN!
Çeşitli müzik gruplarının katılımıyla {30 eylül cuma 21:30} Militarizme tersten bakacağımız, yan yana durup barış şarkıları söyleyerek “savaşların insan kaynağını kurutun” çağrısı yapacağımız konser, bir anlamda antimilitarist buluşma öncesi prova niteliği taşıyor. Haydi hep birlikte seslerimizi birleştirelim.
Adres : Join the Club, İstiklal cad. Yeşilçam Sk. No:9/1 Beyoğlu

SÖYLEŞİ : MİLİTARİZM ve MİLİTERLEŞME
Ali Bayramoğlu, Ayşe Gül Altınay, Melek Göregenli, Murat Çelikkan ve Serdar Şen
{1 ekim cumartesi 13:00-16:00}, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi
Ali Bayramoğlu, Ayşe Gül Altınay, Melek Göregenli, Murat Çelikkan ve Serdar Şen`in sunum yapacağı söyleşinin ilk bölümünde, `yerel ve global olarak militarizm` ele alınırken ikinci bölümde `militerleşme` tartışılacak. Türkiye`de konuşulması hep tabu olan militarizm bir çok açıdan deşifre edilerek katılımcılarla paylaşılacak.

SÖYLEŞİ: VİCDANİ RET HAKKINDA MERAK EDİP DE SORAMADIĞINIZ HERŞEY
Birsen Atakan, Halil Savda, İnci Ağlagül, Uğur Yorulmaz ve Yavuz Atan {1 ekim cumartesi 18:00-21:00}, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi
Birsen Atakan, Halil Savda, İnci Ağlagül, Uğur Yorulmaz ve Yavuz Atan’ın sunum yapacağı söyleşide “sivil itaatsiz eylem olarak vicdani ret, total ret, Türkiye`de vicdani retçi olmak ve vicdani reddin hukuki boyutu” tartışılacak. Bu söyleşide vicdani reddin derinliğine inilip, bu reddin bilinmeyen yönleri ortaya konulacak.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE FORUM : CADI KAZANI
Kadınlar Militarizmi Kaynatıyor... {2 ekim pazar 13:00-16:00}, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi
İtaathiyerarşicinsiyetçiliktahakkümsavaşmilitarizmşiddettektipleşme toplumsalrolleraileokulorduterbiyetecavüzişgalvatanmilletsakarya antimilitarizmheteroseksizmdilküfürhudutnamuslinçotoriteırkçılık yabancıdüşmanlığıbarışdoğamarşfutbolsünnetmodasembollereğitimteslimiyet analıkbekaretkızlıkzarızifaffeminizm…
Bütün bunlar üzerine birlikte düşünmek, birlikte deneyimlemek, birbirimizden öğrenmek üzere iki atölye çalışması:
- Militarizm ve kadın, - Antimilitarizm ve kadın, - Forum (Bu etkinlik sadece kadınlara açıktır)

30 Eylül, 2 Ekim tarihleri arasında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ANTİMİLİTARİST BULUŞMA başlığı altında düzenlecek etkinliklere paralel olarak Militarizme Karşı ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA başlığını taşıyan bir mekân tasarımı gerçekleştirilecek. Askeri mekanizmaya mal olmuş ve toplumun militerleştirilmesine işaret eden nesnelerin, sembollerin, göstergelerin sanatsal anlamda eleştirilmesini ya da dönüştürülmesini amaçlayan bu proje için bütün arkadaşların katılımına ihtiyacımız var.
Sanatçılığa yüklenen ayrıcalıklı statüyü ve profesyonelleşmeyi reddederek herkesin yaratıcılığını etkinleştirebileceği bir buluşma gerçekleştirmek istiyoruz. Farklı türden görsel yaratımları yanyana getirecek sergimiz üç gün boyunca sürekli dönüşen bir yapıya sahip olacak. Özgürleşme Odası olarak nitelediğimiz sergi mekânının duvarları yazı, graffiti, şablon, slogan, duvar resmi gibi müdahalelerinize açık. Sprey boya, tebeşir, ispirtolu kalem, fotoğraf, gazete küpürü, zımba, tutkal, raptiye aklınıza ne gelirse kullanabilirsiniz. Teknolojik bir altyapı sunmuyoruz. Bir miktar malzememiz olacak ama tasarımınız için gerekli olacak malzemeyi yanınızda getirmeniz işimizi kolaylaştırabilir. Bunun yanında önceden tasarlanmış ve hazırlanmış her türlü üç boyutlu obje, heykel ya da küçük boyutlu kavramsal çalışmayı da yanınızda getirebilirsiniz. Askeri zihniyetin, savaşın, baskının şiddetine yanıt olarak karşı-şiddet üretmeyen, şiddeti taşıyan teknolojiyi, silahları, göstergeleri, söylemleri oyunsu ya da ironik bir biçimde deşifre eden işler bekliyoruz sizden.
Yaşamın tümden militerleştirilmesine karşı kaçış çizgilerimizi birleştirelim, ELİMİZDEN GELENİ ARDIMIZA KOYMAYALIM. Biz orada olacağız.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT