Arzın Merkezinde Buluşmalar /7

Tarihler: 14 Nisan 2007 Cumartesi ~ 14 Nisan 2007 Cumartesi 14 Nisan 2007, 14:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2007 ~ Nis 14, 2007
HÜSAMETTİN ARSLAN ile buluşuyor…
"İDEOLOJİ VE ELEŞTİRİ"
14 Nisan 2007, Cumartesi

Dünya entelektüellerini İstanbul’da bir araya getiren “Arzın Merkezi’nde Buluşmalar” bu kez felsefe ve sosyoloji dünyasının iki ünlü ismini biraraya getiriyor: Terry Eagleton ve Hüsamettin Arslan.
2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti misyonunu yüklenecek olan İstanbul’un, dünya entelektüellerinin buluşma noktası olmasını hedefleyen “Arzın Merkezinde Buluşmalar” isimli konferans dizisinin yedincisi “İdeoloji ve Eleştiri” başlığını taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin düzenlediği, 14 Nisan 2007, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan konferansta çağımızın en önemli edebiyat ve kültür teorileri uzmanlarından olan Prof. Dr. Terry Eagleton, Türkiye’den sosyoloji ve hermenotik alanlarında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Hüsamettin Arslan ile “Arzın Merkezinde Buluşmalar”da bir araya geliyor. “İdeoloji ve Eleştiri” ana başlığını taşıyan konferans “sosyolojik ve felsefi bakış açılarıyla ideoloji ve eleştiri…”, “teolojik düzende ideolojiler" ve “eleştirinin işlevleri” alt başlıklarıyla zenginleştirilecek.

Felsefe, eleştiri ve İngiliz Edebiyatıyla ilgili yapıtlar veren Terry Eagleton yoğun bir Kotolik eğitimin ardından Cambridge Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı. İlk yapıtı; “Shakspeare ve Toplum” olan Prof. Dr. Terry Eagleton daha sonra “Marksist edebiyat kuramı”na yöneldi. Marksizmi eleştirel bir bakış açısıyla yorumladı.

Terry Eagleton, "Arzın Merkezinde Buluşmalar"da tarihçi ve sosyolog Hüsamettin Arslan ile bir araya gelecek. Prof. Hüsamettin Arslan, “bilgi sosyolojisi”, “sosyal bilimlerde yöntem” ve” hermenotik (yorum bilimi)” gibi alanlarda çalışmalar yapmıştır.

“İdeoloji ve Eleştiri” başlıklı konferans Terry Eagleton ve Hüsamettin Arslan’ın buluşmasıyla, 14 Nisan 2007 Cumartesi günü, saat 14:00`te gerçekleştirilecek. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenlenen konferansı katılımcılar ücretsiz izleyebilecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT