Arzın Merkezinde Buluşmalar `Yazma Tutkusu`

Tarihler: 31 Mart 2007 Cumartesi ~ 31 Mart 2007 Cumartesi 31 Mart Cumartesi Saat 14:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: crr

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - CRR

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2007 ~ Mar 31, 2007
"Y A Z M A T U T K U S U . . ."
Edebiyat dünyasının ödüllü isimleri Cees Nooteboom ve Enis Batur buluşuyor…
"ARZIN MERKEZİNDE BULUŞMALAR"
31 Mart 2007

Dünya entelektüellerini İstanbul’da biraraya getiren “Arzın Merkezi’nde Buluşmalar” bu kez edebiyat dünyasının iki ünlü, dev ismini biraraya getiriyor: Cees Nooteboom ve Enis Batur.

2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti misyonunu yüklenen İstanbul’un, dünya entelektüellerinin buluşma noktası olmasını hedefleyen “Arzın Merkezinde Buluşmalar” isimli konferans dizisinin altıcısında “Yazma Tutkusu”, “Doğu- Batı”, “Akdeniz”, "Farklı türlerde yazabilmek" alt başlıklarıyla zenginleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, 31 Mart 2007, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan konferansta Nobel Edebiyat Ödülü için on yılı aşkın bir süredir adı geçen romancı, şair, gezi yazarı ve denemeci Cees Nooteboom, Türkiye`den şair, deneme yazarı, yayıncı Enis Batur ile “Arzın Merkezinde Buluşmalar”da biraraya geliyor.

Edebiyatın şiir, hikaye, roman, gezi gibi farklı alanlarında verdiği eserleriyle dikkat çeken Cees Nooteboom, on yedi yaşından itibaren dünyanın çeşitli yerlerine yolculuk yapmış, bu zengin deneyimler kitaplarının çoğu için bir arka plan oluşturmuştur. Farklı türlerde yayımladığı bir çok eseri olmasına rağmen Nooteboom, kendisini öncelikle “şair” olarak tanımlamaktadır. Yapıtlarında ölüm, bezginliğin gizemi ve gerçeklikle hayal gücünün ilişkisini ele alan Cees Nooteboom, bir çok ödülün sahibidir. Eserlerinde göze çarpan, Noteboom’un tarzını gösteren öğeler edebi dokundurmalar, görsel zenginlik ve çelişkili anlatıcı sesler olarak özetlenebilir.

Cees Noteboom, "Arzın Merkezinde Buluşmalar"da şair, deneme yazarı, yayıncı kimliğiyle tanıdığımız Enis Batur ile bir araya gelecek. Yerli ve yabancı dilde bir çok eseri yayınlanan ve pek çok ödülü bulunan Batur da Nooteboom gibi yapıtlarını yolculuklarıyla bezemiş. Birbirlerini eserleriyle yakından tanıyan ancak bugüne kadar hiç karşılaşmamış olan Cees Nooteboom ve Enis Batur bu ilk buluşmalarında edebiyat dünyasındaki gelişmeleri, kendi yazın seyahatleriyle birlikte ele alacaklar.

“Yazma Tutkusu” başlıklı konferans Cees Nooteboom ve Enis Batur’un buluşmasıyla, 31 Mart 2007 Cumartesi günü, saat 14:00`te gerçekleştirilecek. İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenlenen konferansı katılımcılar ücretsiz izleyebilecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT